Ιάσονας Μανδηλάς: Δέχθηκε ομοφοβική επίθεση στο μετρό

Ιάσονας Μανδηλάς

"Φεύγω, κατεβαίνω τις σκάλες, ο ένας με έφτυσε από πάνω. Τρέχουν από πίσω. Ο ένας με τράβηξε από την τσάντα, προσπάθησα να τον αποφύγω και ο άλλος μου έριξε μπουνιά στη μούρη. Έπεσα κάτω. Ήταν 14χρονών", αναφέρει ο Ιάσονας Μανδηλάς.

Ο Ιάσονας Μανδηλάς μετά την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε σε σταθμό του μετρό για τα βαμμένα νύχια του, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στο πλατό της Super Κατερίνα. Όπως ανέφερε ο γνωστός καλλιτέχνης, η επίθεση έγινε από τρία αγόρια ηλικίας 14 ετών.

«Είμαι καλά, απλώς ήταν λίγο σοκαριστικό. Όλα έγιναν, επειδή είχα μαύρα τα νύχια μου βαμμένα. Ήταν 9 το βράδυ. Μόλις είχα τελειώσει την πρόβα μου για το pride γιατί θα εμφανιστώ στο pride. Ήμουν στο μετρό του Περιστερίου και είπα να πάρω πρώτα κάτι να φάω. Κάθομαι και παίζω με το κινητό μου και με πλησιάζουν τρία 14χρονα, 1.69 το πολύ, 50 κιλά με το τσιγάρο.

Με ρωτάει ο ένας γιατί έχω βαμμένα νύχια και του απαντάω, “Γιατί έτσι μου αρέσει. Πειράζει κανέναν”; Μου λέει, “κοίτα τα δικά μου, τα δικά μου είναι αντρίκια” και του απαντάω, “τα δικά μου είναι αδερφίστικα, τι να κάνουμε, έτσι μου αρέσουν”.

Κατάλαβα ότι πήγαινε να μου παίξει τσαμπουκά. Δε μπορούσα να διανοηθώ ότι ένα παιδί 13-14 χρονών, εμένα που είμαι 30 θα πήγαινε να μου κάνει bullying στις 9 το βράδυ σε μια πλατεία. Άρχισαν να φορτώνω αλλά λέω “ήρεμα”. Δεν πίστευα ότι θα τράβαγε παραπέρα. Ειπώθηκαν πολλά που δε μπορούν να ειπωθούν τώρα για το πως και τι κάνω στο κρεβάτι μου.

Ο ένας ήταν έξαλλος, δε μπορούσε να διανοηθεί ότι του είπα πως είμαι ομοφυλόφιλος. Σοκαρίστηκε. Οι άλλοι συμμετείχαν λίγο. Εγώ τον απώθησα λίγο γιατί ήταν και ο καπνός στο πρόσωπό μου», περιέγραψε ο Ιάσονας Μανδηλάς και συνέχισε:

«Κάποια στιγμή ήρθε μια κυρία που με αναγνώρισε και είχε δει και το coming out μου τον Δεκέμβρη και ήξερε την ιστορία μου. Σηκώνονται φεύγουν. Τραβάω εγώ ένα βίντεο με το κινητό μου για να πω σε όσους με ακολουθούν ότι πρέπει να προσέχουν γιατί ακόμα και σε μια πλατεία στις 9 το βράδυ μπορεί κάποιος να τους επιτεθεί. Μου ζήτησαν να τους δείξω το κινητό μου, τους είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση.

Φεύγω, κατεβαίνω τις σκάλες, ο ένας με έφτυσε από πάνω. Τρέχουν από πίσω. Ο ένας με τράβηξε από την τσάντα, προσπάθησα να τον αποφύγω και ο άλλος μου έριξε μπουνιά στη μούρη. Έπεσα κάτω. Ήταν 14χρονών. Δεν πέρασε από το μυαλό μου να αντιδράσω με βία. Σηκώθηκα και έτρεξα. Πήγα στην αστυνομία και έκανα κατάθεση».