Η Βίσση μας γνώρισε την αμακιγιάριστη Άννα

"Όσο έχω φωνή", το πρόγραμμα που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο τη φετινή σεζόν.

Πάει ένας χρόνος που οι τηλεοπτικές στήλες σε εφημερίδες, περιοδικά και sites, άρχισαν να γράφουν για το project Άννα Βίσση -έτσι το ονόμασαν τότε- που ετοίμαζε η δημοφιλής τραγουδίστρια για τον ALPHA και τρία χρόνια από τότε που η Άννα άρχισε να υλοποιεί την ιδέα. Η Άννα πίσω από τις κάμερες για πρώτη φορά…

Η εκπομπή αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Άνοιξη του 2011 και όταν το κανάλι ζήτησε αλλαγές στο project, οι τηλεοπτικές στήλες επανήλθαν βάζοντας την Άννα και το rockumentary -έτσι το ονόμασαν τότε- στον πάγο. Πολύ μελάνι, πολλές κουβέντες και ακόμα περισσότερο μυστήριο. Η νέα ανακοίνωση του ALPHA έδωσε ένα τέλος στα διάφορα σενάρια. Το «Όσο έχω Φωνή» απέκτησε τίτλο και ημερομηνία πρεμιέρας, 12 Οκτωβρίου. 

Ήρθε το φθινόπωρο και εν αναμονή της προβολής του πρώτου επεισοδίου του reality -έτσι το ονόμασαν τότε- εκπομπές, περιοδικά και εφημερίδες είπαν πολλά και έγραψαν ακόμα περισσότερα για κάτι που ακόμα δεν είχε δει κανείς…

«Είναι ανάγκη μου να δείξω τι είμαι εγώ» δηλώνει η Άννα Βίσση στον Θέμη Γεωργαντά λίγες μέρες πριν. Το μεσημέρι της πρεμιέρας συναντάει μετά από πολλά χρόνια την Ελένη Μενεγάκη, σε μια χαλαρή και ειλικρινή κουβέντα. Το βράδυ παρακολουθεί μαζί με τους φαν της το πρώτο επεισόδιο και τραγουδάει γι’ αυτούς που την αγαπούν.

Από το επόμενο πρωί αρχίζουν οι τρομεροί προβληματισμοί στις εκπομπές και στα περιοδικά για το reality -αυτός ο χαρακτηρισμός επικράτησε τελικώς. «Δεν έπρεπε να μιλήσει για τους πρώην της και να τους εκθέσει στις οικογένειές τους… δεν έπρεπε να δείξει τον άρρωστο πατέρα της… δεν… δεν… δεν…» Σε κάθε καλεσμένο η πρώτη ερώτηση είναι: «Πως σας φαίνεται το reality της Άννας Βίσση»; Η Άντζελα Δημητρίου σοκάρεται, ο Λάμπης Λιβιεράτος προτιμά να βάζει τα παιδιά του για ύπνο, ο Απόστολος Γκλέτσος πέφτει στα πατώματα και ο κάθε ξεχασμένος celebrity -λέμε τώρα- βρίσκει ευκαιρία να σταθεί μπροστά από ένα μικρόφωνο για να πει ότι αυτό που έκανε η Άννα ο ίδιος δεν θα το έκανε ποτέ!

Η τραγουδίστρια απαντά μέσω facebook: »Ήμουν σίγουρη για τις τόσο «προβλέψιμες» αρνητικές αντιδράσεις και μάλιστα από τους ίδιους «προβλέψιμους» συγκεκριμένους παρουσιαστές». 

Το διάστημα που ακολουθεί, καθώς τα επεισόδια του «Όσο έχω Φωνή» βγαίνουν στον αέρα το ένα μετά το άλλο, οι κριτικές αλλάζουν… Ενώ βλέπουμε την Βίσση να μας γνωρίζει την αμακιγιάριστη Άννα, κάποιοι μιλούν για πολύ καλή παραγωγή, κάποιοι για εξαιρετικό μοντάζ, και η Άντζελα παίρνει πίσω αυτά που είχε πει… 

Μια συγκλονιστική συνάντηση της τραγουδίστριας με τα ορφανά παιδιά στην Κένυα και ένας επίλογος-Άννα ρίχνουν την αυλαία. 

Σήμερα όλα είναι πιο ήσυχα… Γιατί άραγε; Μας χάλασε τόσο πολύ την αισθητική η Βίσση και τώρα που έφυγε από το τηλεοπτικό τοπίο ξαναβρήκαμε τη χαμένη μας ποιότητα κάπου ανάμεσα σε fabulous προγράμματα, πάνελ με κοινωνικά σχόλια και αράχνες σε σκοτεινά δωμάτια;

Ο θόρυβος γύρω από το όνομά της είναι κάτι που έχει συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια η Άννα Βίσση. Το θέμα είναι αν μπορούμε να δώσουμε κάθε φορά την πραγματική διάσταση των γεγονότων χωρίς υπερβολές, πράγμα δύσκολο για την τηλεόραση. Εν προκειμένω, »Μετά από τόσα χρόνια ξεχνάς το πως είσαι και αν σου αρέσεις. Αλλά σίγουρα χάιρομαι γιατί πάρα πολύς κόσμος είπε πως «και εσύ να μην είχες ανάγκη να το κάνεις, είχαμε εμείς ανάγκη να το δούμε. Ευχαριστώ πολύ. ΤΕΛΟΣ»

Γιώργος Σκρομπόλας

Διαβάστε ακόμα:

Η τρυφερή Άννα και η αληθινή Βίσση

Η τηλεοπτική πρεμιέρα της Άννας!

Η Άννα Βίσση τραγουδάει Δέσποινα Βανδή πριν μπει στο νοσοκομείο

Η Άννα προετοιμάζει το show της

Η Βίσση διακωμώδησε την κατάσχεση!

Η Άννα Βίσση στην Κένυα

Τι επίλογο επέλεξε η Άννα για το «Όσο έχω φωνή»