Η τρυφερή Άννα και η αληθινή Βίσση

Τι είδαμε στο "Όσο έχω φωνή", τι ενόχλησε, τι μας άρεσε, ποιες ήταν οι αντιδράσεις κοινού και AGB

Καθισμένη στο σαλόνι του σπιτιού της, η Άννα, βάζει το DVD και πατάει το PLAY. Μπροστά της θα περάσουν μέσα σε μια ώρα, πολύ σημαντικές στιγμές της ζωής της. Και της «Άννας», αλλά και της «Βίσση». Άλλωστε, πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Και όσοι έσπευσαν να πουν ότι με το «Όσο έχω φωνή» ο «μύθος»…απομυθοποιήθηκε, η ίδια η τραγουδίστρια έδωσε την καλύτερη απάντηση: «Αν ένα ρεπορτάζ  για τη ζωή μου πουλάει , γιατί να μην είμαι εγώ ή ιδία ο ρεπόρτερ στην τελική»;

Και πράγματι, είναι δυνατόν κάποιος να ξέρει περισσότερα για την Άννα Βίσση, από την ίδια ; Υπάρχει κάποιος πλέον κατάλληλος να διηγηθεί αυτήν την διαδρομή των 54 ετών, με πληρέστερο τρόπο από την πρωταγωνίστρια ;

Ο ALPHA –αλλά και όλα τα κανάλια που ενδιαφέρθηκαν για αυτό το πρόγραμμα- ήξεραν ότι θα έχουν στα χέρια τους, πολύ δυνατό υλικό. Τη ζωή της πολυσυζητημένης και «μυστήριας» -κατά ένα τρόπο- Άννας Βίσση, ιδωμένη από τη ματιά των πιο κοντινών της προσώπων. Της μάνας, που μεγάλωσε τρεις κόρες, των αδελφών της, των συγγενών, των γειτόνων και φυσικά της λατρεμένης κόρης.

Η εικόνα της Άννας Βίσση να βλέπει το βίντεο που κρατάει την κόρη της στην αγκαλιά της πριν σχεδόν 30 χρόνια ήταν από τις πλέον συγκινητικές του  προγράμματος. Όπως και το στοργικό βλέμμα στον άρρωστο πατέρα. Μέσα στη ζωή δεν είναι όλα αυτά ; Εμείς δεν τα ζούμε, δεν πονάμε, δεν γελάμε, δεν αγαπάμε, δεν θυμώνουμε ; Ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα γύρω από τη ζωή μιας αυθεντικής σταρ, από τη στιγμή που δομήθηκε έτσι, οφείλει να έχει όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα που θα συνθέσουν το παζλ της Άννας αλλά και της Βίσση. Τι ήθελαν δηλαδή κάποιοι; Μόνο λούσα, λιμουζίνες, ουρλιαχτά και συναυλίες ; Η ζωή δεν είναι έτσι. Ούτε καν η ζωή της Βίσση, αλλά ούτε και της Μαντόνα.


Γέννες, κλάματα, συγκινήσεις και αρρώστιες έχουν όλοι οι άνθρωποι και το πέρασμά τους στην τηλεόραση, έχει να κάνει με τον τρόπο και το ύφος που θα το δώσεις. Και οι παραγωγοί του «Όσο έχω φωνή», νομίζω ότι στάθηκαν ελαφρά πίσω από την «κόκκινη γραμμή». Ελαφρά μεν, πίσω δε. Δεν την πέρασαν. Το χάδι και η τρυφερή κουβέντα  είναι κάτι που όλοι –το λιγότερο- οφείλουμε στους γονείς μας. Γιατί να μας σοκάρει αυτή η εικόνα ;

Οι έρωτες

Όσο για τους έρωτες ; Πόσο υποκριτικά…πειράχτηκαν κάποιοι επειδή –λέει- φοβήθηκαν μην θιχθεί ο εν δυνάμει πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ή ο –όντως- κορυφαίος, Γιώργος Νταλάρας από την αναφορά στα ονόματά τους; Πάλι η αυτονόητη απάντηση ήρθε δια στόματος Άννας Βίσση : «Δεν αποκάλυψα κάτι μυστικό. Και δεν προβληματίστηκα για το αν πρέπει να βγει αυτό στην εκπομπή ή όχι, επειδή πιστεύω ότι ο έρωτας είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μας».

Μήπως υπήρχε κάποιος από τους δημοσιογράφους που δεν γνώριζε για αυτούς τους δεσμούς ; Μήπως δεν υπήρχαν δεκάδες εξώφυλλα και άρθρα ; Τίποτα δεν ήταν κρυφό και η Άννα Βίσση, κάνοντας μια αποτίμηση της ζωής της, επαγγελματικής και προσωπικής, αναφέρθηκε σε μια στιγμή στους πρώτους άντρες της ζωής της, χωρίς να προσβάλει κανέναν.

 Τα ποσοστά τηλεθέασης και οι αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις των τηλεθεατών ήταν όλων των ειδών. Άλλες επικριτικές, άλλες πιο γλυκές. Κάνοντας μια περιήγηση στο διαδίκτυο, οι περισσότερες ήταν θετικές, όπως θετικό ήταν και το πρώτο «τεστ» στον πίνακα τηλεθέασης. Το πρώτο επεισόδιο αναδείχθηκε πρώτο στο δυναμικό κοινό 15-44 σημειώνοντας ποσοστό 25,3% ενώ στο σύνολο ήταν τρίτο πίσω από MEGA και ANT1, με ποσοστό 16,9%.  Ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι το «Όσο έχω φωνή» και όπως όλα τα προγράμματα, θα βρει φανατικούς φίλους και εχθρούς, υποστηρικτές, αλλά και πρόθυμους δια…λιθοβολισμόν. Έτσι είναι η τηλεόραση. Έτσι είναι η ζωή.

Λάμπρος Κωνσταντάρας

Διαβάστε ακόμα:

Η τηλεοπτική πρεμιέρα της Άννας!

Μάλλον είμαι ένας ομοφυλόφιλος άνδρας

Η Άντζελα σοκάρεται με το ριάλιτι της Άννας!

Σάρωσαν «Πρωινό μου» και Άννα Βίσση