Ποιον «αδειάζει» επίσημα η ΕΡΤ για το λογοκριμένο gay φιλί;

Τι λέει η επίσημη ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης για την κομμένη σκηνή από το Downton Abbey;

Η πρωτοβουλία του γενικού διευθυντή τηλεόρασης της ΕΡΤ, Κώστα Σπυρόπουλου, να κόψει από το πρώτο επεισόδιο της βραβευμένης σειράς του BBC «Downton Abbey» τη σκηνή με το φιλί μεταξύ δύο ανδρών, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ το θέμα ξέφυγε και από τα σύνορα της χώρας.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της ΕΡΤ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της δημόσιας τηλεόρασης, Νίκος Σίμος, χρεώνει το θέμα της λογοκρισίας εξ ολοκλήρου στον κ. Σπυρόπουλο.

Η ανακοίνωση:

Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στο διαδίκτυο, που με ειρωνικό και απαξιωτικό τρόπο καταγγέλλουν την ΕΡΤ για λογοκρισία σκηνής ερωτικού περιεχομένου μεταξύ δύο ανδρών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Νίκος Σίμος διευκρινίζει τα εξής :

Τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της αντικειμενικής αξιολόγησης των γεγονότων, δικαιολογημένα έκριναν με αρνητική διάθεση το συμβάν.

Επισημαίνεται, όμως, ότι η διοίκηση της ΕΡΤ ουδόλως είχε από την αρμόδια Διεύθυνση πληροφορηθεί την ατυχή απόφαση της αυθαίρετης λογοκριτικής παρέμβασης. Αντιλαμβανόμενη τη σημασία του ατυχούς περιστατικού έχει συστήσει την αποφυγή στο μέλλον παρόμοιων ενεργειών και την ενημέρωση είτε του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου είτε του αρμόδιου με την εποπτεία του προγράμματος εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ, πριν από κάθε απόφαση που επηρεάζει το πρόγραμμα και την εικόνα της ΕΡΤ γενικότερα.

Διαβάστε ακόμα:

Το Reuters σχολιάζει το gay φιλί !

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την «κομμένη» σκηνή! Έκοψαν το gay φιλί στο πρώτο επεισόδιο της σειράς Downton Abbey!

Κατάφερε το Downton Abbey να «χτυπήσει» την τηλεθέαση των τουρκικών σειρών;