Κατάφερε το Downton Abbey να «χτυπήσει» την τηλεθέαση των τουρκικών σειρών;

Ποια κανάλια έκαναν μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης την ώρα που η ΝΕΤ πρόβαλε τη νέα ξένη σειρά;

Μετά από την -επί μήνες- τουρκική επέλαση στο prime time των καναλιών, άρχισαν να μπαίνουν στην αρένα και πολυβραβευμένες σειρές …δυτικής προέλευσης. Το Downton Abbey (Ο Πύργος του Ντάουντον) έκανε πρεμιέρα χθες στη ΝΕΤ, κουβαλώντας μαζί του την αρτιότητα σε όλα τα επίπεδα, αλλά και μια σειρά από βραβεία. Σε όποια χώρα και αν προβλήθηκε η τηλεθέαση ήταν υψηλή. Συνέβη το ίδιο και στη χώρα μας;

Ξεκίνησε μερικά λεπτά μετά τις 22:00 και ολοκληρώθηκε μία ώρα αργότερα, χωρίς διαφημίσεις. Βρέθηκε απέναντι από τη Σιλά και τον Σουλεϊμάν για ένα τέταρτο και το υπόλοιπο διάστημα αντιμετώπισε το Ευτυχισμένοι Μαζί και το Grey's Anatomy. Το πρώτο επεισόδιο του Downton Abbey κράτησε στη ΝΕΤ το 13,2% των τηλεθεατών, ποσοστό διπλάσιο από τη δυναμική που εμφανίζει το κανάλι αυτή την ώρα. 

Οι τουρκικές σειρές, για τις οποίες όλοι γκρινιάζουν, κράτησαν χωρίς απώλειες το κοινό τους… η Σιλά το 25,3% και ο Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής το 20,8%. Το ίδιο και η επανάληψη του Ευτυχισμένοι Μαζί που ξεπέρασε το 32% στο γενικό μέσο όρο.

Ωστόσο, η σειρά της ΝΕΤ κατάφερε την ώρα προβολής της να περιορίσει την τηλεθέαση όλων των υπολοίπων καναλιών -πλην MEGA- σε μονοψήφια νούμερα. Ακόμα και το Grey's Anatomy στον ΑΝΤ1 που δεν ξεπέρασε το 7,2%.

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης

Σήμερα το απόγευμα στις 19:00, η ΝΕΤ θα προβάλει σε επανάληψη το πρώτο επεισόδιο της σειράς. Το επόμενο καινούριο επεισόδιο την Παρασκευή στις 22:05.

Διαβάστε ακόμα:

Λογοκρισία στη ΝΕΤ – Έκοψαν το gay φιλί στο πρώτο επεισόδιο της σειράς Downton Abbey!