Στο χείλος της καταστροφής ο Σμαραγδής εξαιτίας του Χαβιάρι!

Γιάννης Σμαραγδής: "Οι θεατές θα ήταν διπλάσιοι εάν η ταινία δεν δεχόταν αυτή τη χυδαία "υποδοχή" από τους κριτικούς"!

«Μέχρι τώρα κατάφερα να κάνω μεγάλες παραγωγές, αλλά να μείνω φτωχός. Τώρα είμαι στο χείλος του γκρεμού. Δεν είχα και δεν έχω αυτοκίνητο. Πηγαίνω με τα πόδια στο μετρό και έχω μειώσει στο ελάχιστο τις ανάγκες μου, όπως και όλοι οι Έλληνες.», εξομολογείται στην εφημερίδα Real και τον Άρη Βασιλειάδη, ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής.

Αιτία για το μεγάλο οικονομικό του πρόβλημα ήταν η πρόσφατη ταινία «Ο Θεός Αγαπάει Το Χαβιάρι». «Γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα χρωστούσαμε, από τη στιγμή που οι Ισπανοί και οι Ούγγροι που θα ήταν συμπαραγωγοί έκαναν πίσω λόγω κρίσης. Αλλά και οι Ρώσοι παραγωγοί υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό, έπειτα από άτσαλες συμπεριφορές των τότε κυβερνώντων», λέει ο σκηνοθέτης.

Το ρεκόρ του «Ελ Γκρέκο, που το είδαν πάνω από 1 εκατομμύριο θεατές, μοιάζει μακρινό. «Ο Θεός Αγαπάει Το Χαβιάρι» έκοψε 320,000 εισιτήρια και ο Γιάννης Σμαραγδής εξηγεί ότι: «Οι θεατές θα ήταν διπλάσιοι αν δεν δεχόταν αυτή τη χυδαία «υποδοχή» από τους κριτικούς, που χτύπησαν δύο βασικά στοιχεία της ταινίας: τις έννοιες της πατρίδας και της ψυχής. Αλλά φαίνεται ότι δεν πιστεύουν ούτε στο ένα ούτε στο άλλο».

Διαβάστε ακόμα:

Σπουδαίος του ελληνικού κινηματογράφου εξομολογείται: «Είχα φτάσει ένα σκαλοπάτι από το να κάνω την απονενοημένη πράξη»…

Ο Γιάννης Σμαραγδής άργησε να πάει στην εκπομπή του Δημήτρη Κωνσταντάρα, λόγω κίνησης και έτσι μοιράστηκαν το ίδιο μικρόφωνο!

Ποιός χαρακτήρισε βαριεστημένη την Κατρίν Ντενέβ και φασολάδα το «χαβιάρι» του Σμαραγδή;

Ο Γιάννης Σμαραγδής μιλάει για τη νέα του ταινία, Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι!

Δείτε τον Χρ.Παπακαλιάτη και τον Λ.Λαζόπουλο στο τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή!