Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Δεν κάθονται ούτε δεμένοι οι συνεργάτες της

Σπίτι της σπιτάκι της... Ρεκόρ αποχωρήσεων και συνεχείς κραδασμοί...

Ήταν το απόγευμα της 6ης Οκτωβρίου όταν η Ζήνα Κουτσελίνη άνοιξε την πόρτα από το «Σπίτι μου σπιτάκι μου» και αμέσως μετά την κεντρική πόρτα του Alpha, δίνοντας τέλος στη συνεργασία της με το κανάλι. Από την έναρξη της εκπομπής της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου φαίνεται πως υπήρχαν σοβαρά προβλήματα μεταξύ των δύο γυναικών, προβλήματα που οξύνθηκαν από τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης. Η Ζήνα Κουτσελίνη, ωστόσο, φεύγοντας δεν έκλεισε την πόρτα πίσω της και τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου τρύπωσαν στο «Σπιτάκι» της Κωνσταντίνας και ανάγκασαν τους συνεργάτες της, τον έναν μετά τον άλλον να αναζητούν αλλού στέγη.

Το πρώτο Σάββατο χωρίς τη Ζήνα Κουτσελίνη, κι ενώ το θέμα της απομάκρυνσής της έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου προσπαθεί να ρίξει τους τόνους ευχαριστώντας on air την πρώην συνεργάτιδά της.

Μερικές μέρες αργότερα, σχολιάζοντας στους δημοσιογράφους την αποχώρηση της Ζήνας Κουτσελίνη και τις φήμες που την ήθελαν να σταματά την εκπομπή λόγω χαμηλής τηλεθέασης, η Κωνσταντίνα λέει μια φράση που συζητήθηκε πολύ: «Δουλεύω για βιοποριστικούς λόγους, δουλεύω για τον ηχολήπτη για τον κάμεραμαν, δουλεύω με ένα συνεργείο και δε θα μπορούσα να στερήσω από αυτούς τους ανθρώπους τη δουλειά».

Και κάπου εκεί στις μέρες της Εθνικής μας Επετείου, ο Νίκος Παρτσώλης γίνεται το δεύτερο πρόσωπο που βγαίνει έξω από το «Σπίτι μου, Σπιτάκι μου». Ο Νίκος Παρτσώλης, είχε αναλάβει προσωρινά χρέη αρχισυνταξίας, μετά την αποχώρηση της Ζήνας Κουτσελίνη, ενώ ήταν αρχισυντάκτης και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Παντού» με την Κατερίνα Καινούργιου και τον Παύλο Σταματόπουλο.

Κι επειδή η εκπομπή θέλησε να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για το βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες, η Ελευθερία Κεφαλά που αντικατέστησε τον Νίκο Παρτσώλη αποχώρησε μόλις τρεις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της! Πληροφορίες αναφέρουν ότι κύρια αιτία για την απόφασή της αυτή, ήταν ο υποτιμητικός τρόπος που την αντιμετώπιζε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

Ο Νοέμβρης μπαίνει με την παρουσιάστρια να προσπαθεί να ξεχάσει τις απώλειες που όμως δε λένε να τελειώσουν. Ο δημοσιογράφος Ευτύχης Γρυφάκης εγκαταλείπει με τη σειρά του την εκπομπή -επισήμως λόγω έντονου φόρτου εργασίας και ανάγκης του ίδιου για διακοπές. Ανεπισήμως, όλοι το χρεώνουν στην Κωνσταντίνα.

Την επόμενη μέρα, στις 6 Νοεμβρίου, νομίζουμε ότι κάποιος μας κάνει πλάκα. Ο Άρης Λιαπάτης που διαδέχτηκε στην αρχισυνταξία την Ελευθερία Κεφαλά και τον Νίκο Παρτσώλη, είναι το πέμπτο πρόσωπο που αποχωρεί από το «Σπίτι μου, σπιτάκι μου». Επίσημη αιτιολογία, η γνωστή… φόρτος εργασίας.

Μία μέρα μετά, κι ενώ το θέμα των αποχωρήσεων συζητιέται σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου ζητάει μέσα από το Twitter τη στήριξη του κόσμου για να πάρει δυνάμεις. Κάτι όμως που δεν έρχεται, σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης.

Μετά τις πέντε αποχωρήσεις, έρχεται και μία εξαφάνιση. Η γνωστή σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου που έβγαινε στην εκπομπή κάθε Σαββατοκύριακο… εξαφανίζεται. Αυτή τη φορά, φήμες λένε πως συνέβη κάποιο περιστατικό στο στούντιο με αρκετούς να ακούν την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου να εκφράζει τη δυσφορία της σε στέλεχος του ALPHA για τη συνεργασία με τη Μαρία Εκμετσίογλου, λόγω σαλιγκαριών!

Με τον Μπρούνο να είναι ο μόνος σίγουρος συνεργάτης του «Σπίτι μου, Σπιτάκι μου», η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου φεύγει ολιγοήμερες διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα της στη Ρόδο και οι εκπομπές να κοστολογούν το πανάκριβο ντύσιμό της. Με αυτά και με τ’ άλλα φτάνουμε στη σημερινή μέρα που ξεκινά χωρίς τον Παύλο Σταματόπουλο, λόγω προβλήματος υγείας κοντινού του προσώπου -όπως δηλώνει η παρουσιάστρια. Ωστόσο, μια ώρα πριν τελειώσει η εκπομπή, η Κωνσταντίνα αποφασίζει να αποχαιρετήσει το τηλεοπτικό κοινό, καθώς λείπει και ο σκηνοθέτης της και η ίδια δεν είναι ευχαριστημένη από τη θεματολογία!

Αυτό το τελευταίο περιστατικό, πρωτοφανές για την ελληνική τηλεόραση, φαίνεται πως προβλημάτισε ιδιαίτερα τα στελέχη του ALPHA που δεν ξέρουν πια πώς να το «μαζέψουν».