Αποχώρησαν και επίσημα οι Γερμανοί από τον ALPHA- Στα χέρια του Κοντομηνά και πάλι το κανάλι

Διαβάστε γιατί αποφάσισαν να πουλήσουν

H συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2012. Καθώς ο κος Κοντομηνάς κατέχει σήμερα μειοψηφική συμμετοχή που αντιστοιχεί στο 30% του Alpha Media Group, θα γίνει και πάλι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας, ενώ η σημερινή διοίκηση θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στη λειτουργική διαχείριση του σταθμού.

Ο Gerhard Zeiler, Διευθύνων Σύμβουλος του RTL Group δήλωσε: «Δεδομένης της έντονης και συνεχιζόμενης οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα, αποφασίσαμε εντέλει την έξοδό μας από την ελληνική αγορά. Παρότι δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τη συνολική πορεία της αγοράς, η διοικητική ομάδα του σταθμού, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Christoph Mainusch, μαζί με τους εργαζομένους του Alpha, κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο τηλεθέασης του σταθμού και να περιορίσει παράλληλα το κόστος του προγράμματος, επιτυγχάνοντας και τα δύο σε μεγάλο βαθμό. Είμαστε ευτυχείς για την εξεύρεση μίας λύσης που επιτρέπει στον Alpha να συνεχίσει τη λειτουργία του. Ευχόμαστε στον Alpha, στους εργαζομένους του και στον επιχειρηματικό μας εταίρο, Δημήτρη Κοντομηνά, ειλικρινά ό,τι καλύτερο για το μέλλον, και τους ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνεισφορά τους και την αφοσίωση στο έργο τους, σε πολύ δύσκολους καιρούς».

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς δήλωσε:

«Ο Alpha βελτίωσε σημαντικά τη θέση του στην αγορά τα τελευταία τρία χρόνια. Λυπάμαι που το RTL Group αποχωρεί από την ελληνική αγορά, ιδίως δεδομένων των όσων έχουν επιτευχθεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επιχειρηματικούς μου εταίρους στο RTL Group για την εμπιστοσύνη, την καλή συνεργασία καθώς και την τεχνογνωσία με την οποία συνέβαλαν στην επανατοποθέτηση του Alpha προς νεότερα σε ηλικία κοινά. Χαίρομαι που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με την άκρως επαγγελματική διοικητική ομάδα του Alpha προκειμένου να καθοδηγήσουμε την εταιρία εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου».
 
Το RTL Group απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στο Alpha Media Group τον Δεκέμβριο του 2008 και σήμερα κατέχει το 70%.Έκτοτε, η ελληνική τηλεοπτική διαφημιστική αγορά εκτιμάται ότι έχει σημειώσει πτώση άνω του 50%. Παρά τον σημαντικό περιορισμό του κόστους (μείωση 45% μεταξύ του 2008 και του 2011) προκειμένου να αντισταθμιστεί η μείωση των διαφημιστικών εσόδων, ο Alpha κατάφερε την ίδια στιγμή να ενισχύσει σημαντικά το μερίδιο τηλεθέασής του στο κυρίως κοινό του, τους τηλεθεατές ηλικίας 15-44, από 12,5% το 2008 σε 14,6% το 2011.

Διαβάστε ακόμα:

Κρίσιμες ώρες για τον ALPHA! Μεγάλη σύσκεψη των Γερμανών!

Ο Λάκης έχασε την Ανθούλα όμως βρήκε…

Αθώος ο Κοντομηνάς από τις κατηγορίες Τσοτσορού

Οι Γερμανοί βάζουν χοντρό ψαλίδι στο πρόγραμμα του ALPHA