Τη δική της εμπειρία από το κύκλωμα με τη ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» μοιράζεται η Μαριάννα Τουμασάτου στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου.
Η γνωστή ηθοποιός, που έχει μεγάλη φιλανθρωπική δράση, περιέγραψε πως οι κατηγορούμενοι απατεώνες την προσέγγισαν, προκειμένου να συνδράμει οικονομικά στην προσπάθεια της οργάνωσης, την ώρα που πίσω εκατομμύρια ευρώ από δωρεές κατέληγαν σε μία “μαύρη τρύπα”.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Μόλις έβλεπα κάποιο παιδάκι, τσουπ το ανέβαζα, με τη σιγουριά ότι από τη στιγμή που ανεβάζουν λογαριασμούς και τέτοια σημαίνει ότι υπάρχει μια εγκυρότητα, ένας έλεγχος», αφηγείται η Μαριάννα Τουμασάτου σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Live News.
«Είναι ύβρις. Νιώθω ντροπή που συμμετείχα σε αυτό», υπογραμμίζει η ηθοποιός.
«Είναι έγκλημα αυτό είναι από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που μπορείς να κάνεις, να εκμεταλλευτείς τη ζωή των παιδιών και τον πόνο των γονιών. Δηλαδή δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό», σχολιάζει η Μαριάννα Τουμασάτου.
Η απάτη γύρω από τη ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»
Οργή προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση με την απάτη από ΜΚΟ που μάζευαν λεφτά και αντί να πηγαίνουν σε παιδάκια που είχαν ανάγκη, τα καρπώνονταν.
Τα μέλη της ΜΚΟ, εκμεταλλεύονταν τον πόνο των ανθρώπων αλλά και τη διάθεση για βοήθεια και τις καταθέσεις του κόσμου τις έκαναν πλούσια ζωή, δίνοντας «ψίχουλα» στα παιδάκια που είχαν όντως ανάγκη. Μάλιστα εκμεταλλεύονταν και διάσημους από διάφορους τομείς που έκαναν δωρεές και προωθούσαν το κατά τα άλλα θεάρεστο έργο της φιλανθρωπίας, που όμως το κύκλωμα πρακτικά, έκλεβαν τα χρήματα αυτά μέσα από διάφορες απάτες.
Διοργάνωναν εράνους στα social media, ζητώντας χρήματα για ιατρικά έξοδα και θεραπείες, τα οποία όμως στην πραγματικότητα ιδιοποιούνταν, αφήνοντας μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό για τα παιδιά.
Για να ενισχύσουν την αξιοπιστία τους, προσέγγιζαν αναγνωρίσιμα πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό, αθλητικό και επιχειρηματικό χώρο, χρησιμοποιώντας τη δημοσιότητά τους για να προσελκύσουν περισσότερες δωρεές.
Διοργάνωναν εράνους στα social media, ζητώντας χρήματα για ιατρικά έξοδα και θεραπείες, τα οποία όμως στην πραγματικότητα ιδιοποιούνταν, αφήνοντας μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό για τα παιδιά.
Για να ενισχύσουν την αξιοπιστία τους, προσέγγιζαν αναγνωρίσιμα πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό, αθλητικό και επιχειρηματικό χώρο, χρησιμοποιώντας τη δημοσιότητά τους για να προσελκύσουν περισσότερες δωρεές.
Τα μέλη του κυκλώματος, δεν φαίνεται να έκρυβαν τα χρήματα που έπαιρναν από εράνους κυρίως από καρκινοπαθή παιδάκια.
Ακριβά ταξίδια, ακριβά ξενοδοχεία και τεράστια έξοδα σε ό,τι αφορούσε την προβολή τους, μία χλιδάτη ζωή που προκαλούσε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων όμως για πολλά χρόνια κανένας δεν μπορούσε να αντιληφθεί το τι γινόταν.
Φωτογραφία Εξωφύλλου: NDP Photo Agency
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ