Αυτοψία στο επίκεντρο της Βουλευτικής Ασυλίας και του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών.

Αυτοψία στην καθημερινότητα, στα προβλήματα των πολιτών, καταγράφοντας τις απόψεις των πρωταγωνιστών.

Απόψε, στις 23:00, η Αυτοψία βάζει στο επίκεντρο τη Βουλευτική Ασυλία και τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών. Υπουργοί και βουλευτές που δεν κάθισαν ποτέ στο σκαμνί για την ανάμειξή τους σε μεγάλα σκάνδαλα. Πώς προστατεύονται από τη Βουλή;

137 χρόνια από την ψήφιση του πρώτου νόμου για τη βουλευτική ασυλία, δεν είναι λίγες οι υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα, αλλά και συγκλονίσει την κοινή γνώμη, και έχουν προκαλέσει δημόσιες συζητήσεις για την άρση της. Από απλές περιπτώσεις παραβίασης του ΚΟΚ μέχρι ξυλοδαρμούς, άσκοπους πυροβολισμούς και θανατηφόρα τροχαία. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει άρει τη βουλευτική ασυλία για κάποιους βουλευτές, προκειμένου να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη, στις περισσότερες περιπτώσεις όμως μένει αμέτοχο.

Βουλευτές που δεν έγινε άρση της ασυλίας τους αλλά και πολίτες, των οποίων οι μηνύσεις δεν έφτασαν ποτέ στο ακροατήριο, μιλούν στην κάμερα της εκπομπής. Επίσης, μέλη του Κοινοβουλίου, τα οποία επιτέθηκαν σε διαιτητές, αποκαλύπτουν τον λόγο για τον οποίο προέβησαν σε αυτή την πράξη αλλά και γιατί δεν ζήτησαν την άρση της ασυλίας τους.

Για τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών και για τα μεγάλα σκάνδαλα της SIEMENS και του Βατοπεδίου μιλούν στην κάμερα της εκπομπής συνταγματολόγοι, βουλευτές καθώς και ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Τέλος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος μιλάει στον Αντώνη Σρόιτερ μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Ο πρώην Υπουργός αναφέρεται στον νόμο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, στην προσωρινή του κράτηση, στη VIP πτέρυγα των φυλακών, στο Ειδικό Δικαστήριο αλλά και στους δικαστές.

Διαβάστε ακόμα

Αυτοψία στον τρόπο που προσαρμόστηκαν τα παιδιά στις νέες συνθήκες!

Αυτοψία στους Έλληνες μισθοφόρους και στην εκπαίδευση τους!

Αυτοψία στη διασκέδαση της νεολαίας στα χρόνια της κρίσης!

Αυτοψία στον κόσμο των «χάκερς»!

Η Ηλιάκη προκαλεί… αγωνία στον Σρόιτερ!

Αυτοψία στις φυλακές Κορυδαλλού και στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα!

Αυτοψία στη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Αυτοψία: Στους άνεργους της Βουλής!