Αυτοψία σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα: Παιδιά στα αζήτητα!

Αυτοψία στην καθημερινότητα, στα προβλήματα των πολιτών, καταγράφοντας τις απόψεις των πρωταγωνιστών.

 Την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, στις 23:00, η εκπομπή κάνει Αυτοψία σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, το οποίο αναδεικνύεται ακόμα πιο έντονα στις μέρες μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης: Παιδιά στα αζήτητα. Μητέρες, οι οποίες μόλις έχουν γεννήσει, εγκαταλείπουν το βρέφος τους στα χέρια των νοσοκόμων, στα μαιευτήρια «Έλενα» και «Αλεξάνδρα», και εξαφανίζονται. Πίσω από κάθε παιδί κρύβεται και μια ιστορία.

Δεκάδες είναι τα παιδιά, τα οποία αφού περάσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους στους χώρους των μαιευτηρίων, θα οδηγηθούν στα Κέντρα Βρεφών. Ελάχιστα από αυτά θα δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια ή στην καλύτερη περίπτωση, θα υιοθετηθούν. Μόλις το 15% θα επιστρέψει στους φυσικούς γονείς του. Στα Κέντρα Βρεφών, κάθε παιδί προσμένει να γίνει μέλος μιας οικογένειας. Η ερώτηση των παιδιών προς τους επισκέπτες είναι μία: «Είσαι ο μπαμπάς μου;» Την ίδια ώρα, οι διαδικασίες, οι οποίες ακολουθούνται για μια υιοθεσία, αλλά και οι προσδοκίες που έχουν τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν, έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν τελικά στα ιδρύματα.

Στην κάμερα της εκπομπής και τον Αντώνη Σρόιτερ, μιλούν για τη ζωή τους σε ίδρυμα ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, η τραγουδοποιός Μαρίζα Κωχ και ο ράπερ τραγουδιστής Στέλιος Μανταμαδιώτης, γνωστός με το όνομα Restelio.

Διαβάστε ακόμα

Αυτοψία στο επίκεντρο της Βουλευτικής Ασυλίας και του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών.

Αυτοψία στον τρόπο που προσαρμόστηκαν τα παιδιά στις νέες συνθήκες!

Αυτοψία στους Έλληνες μισθοφόρους και στην εκπαίδευση τους!

Αυτοψία στη διασκέδαση της νεολαίας στα χρόνια της κρίσης!

Αυτοψία στον κόσμο των «χάκερς»!

Η Ηλιάκη προκαλεί… αγωνία στον Σρόιτερ!