Πέρασε με επιτυχία το πρώτο crash test η ΝΕΤ

 

Μετά τη μεγάλη νίκη της ΝΕΤ την βραδιά των εκλογών (και την ήττα του ΜΕΓΚΑ), χθες ήρθε άλλο ένα «χτύπημα» εκατέρωθεν. Την ημέρα που όλος ο κόσμος, είτε από ενδιαφέρον, είτε από περιέργεια, ήθελε να δει και να μάθει για την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, οι τηλεθεατές επέλεξαν να ενημερωθούν από τη δημόσια τηλεόραση. Δεν έχει σημασία τι ακριβώς τηλεθέαση είχε κάθε εκπομπή ή τα δελτία, μιας και χθες υπήρχε συνεχόμενη ροή ειδήσεων και εικόνας. 

Δεύτερος σε τηλεθέαση ήταν ο ΣΚΑΪ, ενώ την κρίσιμη ώρα που άνοιγε η πόρτα του αεροπλάνου και κατέβαινε η Καγκελάριος, το ΜΕΓΚΑ ήταν τέταρτο, περνώντας ελάχιστα την…Ελένη Μενεγάκη! Δείτε εδώ αναλυτικά τα…αποτελέσματα. !

Επίσης, μνημειώδης ήταν και η γκάφα του μεγάλου καναλιού (που χθες δεν ήταν τόσο μεγάλο), να συνδεθεί με το αεροδρόμιο, τριάντα δευτερόλεπτα πριν ανοίξει η πόρτα του αεροπλάνου, την ώρα που όλα τα κανάλια, μέχρι και οι lifestyle εκπομπές, είχαν εικόνα από εκεί. Το ΜΕΓΚΑ δεν ήθελε να διακόψει την επανάληψη του τούρκικου ή δεν μπορούσε να συνδεθεί ; Και ποιός αποφάσισε να μην συνδεθεί ;

Πραγματικά, ανήκουστο για το -κάποτε- πρώτο κανάλι της ενημέρωσης. Αυτό, όμως, ήταν που οδήγησε τους τηλεθεατές να γυρίσουν σε κάποιο άλλο κανάλι ή το είχαν αποφασίσει από πριν ; Οι μετρήσεις δίνουν 20% στη ΝΕΤαπό τις 13:00, περίπου 17% στον ΑΝΤΕΝΝΑ και γύρω στο 16% για τον ΣΚΑΪ. Την ίδια ώρα οι πιστοί τηλεθεατές του ΜΕΓΚΑ, αγωνιούσαν για τον «Μοιραίο Έρωτα»…

Όλα αυτά την κρίσιμη ώρα που όλος ο κόσμος ήταν κολλημένος στην τηλεόραση για να δει την Μέρκελ να συναντιέται με τον Αντώνη Σαμαρά στο αεροδρόμιο. Το μετά είναι άλλο θέμα, αλλά και να το δούμε πάλι με νούμερα, η ΝΕΤ είχε και πάλι σχεδόν διπλάσια ποσοστά από το ΜΕΓΚΑ, το οποίο άρχισε να ανεβαίνει πολύ αργά, στις 17:45. Το δελτίο του κυμάνθηκε ψηλά, αλλά στην υπόθεση…αντανακλαστικά, πήρε κάτω από τη βάση. 

Εκεί βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά η δημόσια τηλεόραση, όπου για πρώτη φορά οι νέοι επικεφαλής, Αιμίλιος Λιάτσος και Βασίλης Θωμόπουλος, σημείωσαν μια πρώτη και σημαντική νίκη. Οι…μάχες, όμως, δεν σταματούν εδώ. 

Όλα τα άρθρα