Ελλάδα σ` αγαπώ: Έδωσαν μήλα στους νικητές και τηλεθέαση στον Σπύρο Παπαδόπουλο

Χαλαρή υποδοχή από το κοινό στο νέο game show του Mega - Δείτε αναλυτικά τα νούμερα τηλεθέασης

Από την πανέμορφη Ζαγορά Πηλίου ήρθαν τα δώρα για τους νικητές στην πρεμιέρα του «Ελλάδα σ` αγαπώ». Τι παράγει η Ζαγορά; Κατακόκκινα, τραγανά, ζουμερά και πεντανόστιμα… μήλα! Ναι, καλά διαβάσατε… μήλα! Μήλα έδωσε η «κιτρινωπή» με άρωμα αρχαίας Ελλάδας Ντορέττα Παπαδημητρίου στην ομάδα των νικητών. Αν μη τι άλλο… πρωτότυπο πολύ.

Μια σύγχυση με την επιλογή των ερωτήσεων μπορούμε να πούμε ότι την είχαμε κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της βραδιάς -και οι παίκτες επίσης. Aξιόλογες ήταν οι προσπάθειες της Ντορέττας, του Σωτήρη, του Σάββα και των παικτών να απομακρύνουν τη γεύση κονσέρβας που μοιραία άφηνε η μαγνητοσκόπηση, ενός show wannabe live. Στο μεταξύ, οι 50 αποχρώσεις του μπλε που κατέκλυσαν την οθόνη μας, ξεφύτρωναν από παντού! Μπλε πάνω σε μπλε κι άλλο μπλε! Απέραντο κουραστικό μπλε…

Οι καλογραμμένες σε κάποιες περιπτώσεις ατάκες της Ντορέττας Παπαδημητρίου, η οποία ήταν πάντα ετυμόλογη, με χιούμορ και γρήγορη ροή στον λόγο της, ήταν στα συν της βραδιάς. Ωστόσο, κρυμμένη διαρκώς πίσω από το πόντιουμ, δεν είχε καμία στιγμή την ευκαιρία να «επιβληθεί» ως παρουσία στο πλατό. Ενσωματώθηκε και έγινε μέρος του. Ο Άκης Δείξιμος και η μπάντα του σκόρπισαν ωραίους ήχους και αρκετό κέφι κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ενώ οι δύο αρχηγοί Σωτήρης Καλυβάτσης και Σάββας Πούμπουρας θα λέγαμε ότι έπαιξαν αξιοπρεπώς το ρόλο τους. 

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα μας τραγούδησαν οι συντελεστές της εκπομπής, για τους τηλεθεατές ωστόσο φύσηξε ένα ελαφρύ βοριαδάκι που κράτησε μια ψύχρα στο γενικό σύνολο τηλεθέασης και μια ελπίδα για άνοιξη στο δυναμικό κοινό. Συγκεκριμένα, το «Ελλάδα σ` αγαπώ» συγκέντρωσε μόλις το 16,4% του κοινού στο σύνολο, αφήνοντας για το ‘Στην υγειά μας ρε παιδιά» το 26,9%! Η εκπομπή του Mega δεν μπόρεσε ούτε για ένα τέταρτο να περάσει μπροστά. Στο δυναμικό κοινό το show του Mega κατάφερε οριακά να κρατήσει την πρώτη θέση με ποσοστό 20,1%. Οι νεαροί τηλεθεατές είδαν επίσης το βράδυ του Σαββάτου τον «Αστερίξ» – 19,4% και τον Σπύρο Παπαδόπουλο – 18,4%.

Το Mega πόνταρε μέσα από μια διαδικασία θρίλερ στο τελείωμα της σεζόν σε δύο προγράμματα που θα του έφερναν πίσω την prime time ζώνη της Παρασκευής και του Σαββάτου. Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι αγχώδεις κινήσεις γίνονται αντιληπτές από το κοινό και συνήθως δεν συγχωρούνται…

Γιώργος Σκρομπόλας

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης

*Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων