Ο… Σαμαράς και η «Μοντέρνα σταχτοπούτα»

«Έφτασε το success story» λέει, καθώς συναντά τη «Μοντέρνα σταχτοπούτα», που θα μπορούσε να είναι «σύγχρονη σταχτοπούτα»!

 Είναι από τα ελάχιστα πρόσωπα που καταφέρνουν να «μεταμφιέζονται» σε κάποιον άλλο και μέσα από αυτά που λέει, να λέει πολλές φορές αυτά… που τα αληθινά πρόσωπα δεν λένε!

Ο λόγος για τον Γιώργο Μητσικώστα που μετά από αρκετό καιρό εκτός τηλεοπτικού τοπίου ετοιμάζεται να ξεκινήσει την καινούργια του εκπομπή μέσα από το Ε.

Ως «Αντώνης Σαμαράς» λοιπόν συναντά τη «Μοντέρνα Σταχτοπούτα», ή αν θέλετε… τον έλληνα πολίτη, καθώς η ηρωίδα από την ταινία του Αλέκου Σακελλάριου που υποδυόταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν απέχει πολύ από τον «σύγχρονο πολίτη» της Ελλάδας του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης. Όπως τότε η φτωχή «Κατερίνα», όταν προσλήφθηκε από τον «Αλέξη Βαρνέζη», τον ήρωα που ενσάρκωνε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, παράγγελνε μακαρόνια, ζάχαρη, αλεύρι και μαρμελάδα, τώρα η «Κατερίνα», μέσα από το τρέιλερ του «Mηtsi Show» παραγγέλνει μετά από τις υποσχέσεις του «Αντώνη Σαμαρά» που υποδύεται ο Γιώργος Μητσικώστας.

Από τις 20 Φεβρουαρίου λοιπόν ο Γιώργος Μητσικώστας ξεκινά στο Ε το «Mηtsi Show» του και μέσα από τις μιμήσεις και μεταμφιέσεις του θα σατιρίσει με το δικό του τρόπο τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Με τον έως τώρα προγραμματισμό του σταθμού η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 10 το βράδυ. Και μπορεί με αυτό το come back θα χαρούν πολλοί τηλεθεατές, αλλά σίγουρα δεν θα χαρούν τα «θύματά» του, παλαιότερα, αλλά και νεότερα, καθώς όπως μαθαίνω ο Μητσικώστας έχει «ξεσηκώσει» πολλά από τα καινούργια πρόσωπα που βρίσκονται τελευταία στο πολιτικό προσκήνιο.

Γρηγόρης Μελάς