Ελένη Τσαλιγοπούλου «Η εύκολη λύση είναι η Χρυσή Αυγή»

Είναι μία από τις πολύ γνωστές ερμηνεύτριες, αλλά και από τους καλλιτέχνες που δεν φοβούνται να πουν την άποψή τους, έστω κι αν αυτή ξεσηκώσει αντιδράσεις.

 Για ακόμα μία φορά λοιπόν, η Ελένη Τσαλιγοπούλου λέει την άποψή της για πολλά, χωρίς να… φοβάται την κριτική. Η ερμηνεύτρια απαντά στις ερωτήσεις της Σοφίας Τσίπα καλεσμένη στην εκπομπή «Ο κόσμος ανάποδα» που θα προβληθεί αύριο, αφού η εκπομπή «μετακόμισε» και έτσι θα προβάλλεται πλέον κάθε Σάββατο μεσημέρι κι όχι τις Κυριακές, όπως ήταν έως την προηγούμενη βδομάδα.

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ λοιπόν η Σοφία Τσίπα ρωτά την Ελένη Τσαλιγοπούλου για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη και η ερμηνεύτρια απαντά πως «Είναι κάποιοι καλλιτέχνες που μπορούν να έχουν πολιτικό λόγο. Δεν είναι όμως. όλοι έτσι. Κάποιοι μπορούν να το κάνουν, αλλά δεν είναι ικανοί όλοι. Θα δώσουν λάθος κατεύθυνση στον κόσμο. Δεν ξέρω για ποιο λόγο το έκανε αυτό ο Νότης, αλλά νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι του καφενείου αυτό λένε. Αν πας στις επαρχίες ή στο κέντρο της πόλης, πολλοί μεγάλοι άνθρωποι είναι με το μέρος της Χρυσής Αυγής. Όλα βρίσκονται σε μια λανθάνουσα κατάσταση. Όλο αυτό που συμβαίνει με τη Χρυσή Αυγή. Τα γεροντάκια θέλουν κάποιον να τους προστατεύει. Όταν η πολιτεία δε μπορεί, πάνε στην εύκολη λύση. Η εύκολη λύση είναι η Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν φασίστες οι Έλληνες, απλά απηύδησαν! Δεν είμαι σίγουρη αν ξέρουν τι είναι η Χ.Α. Τί άλλο χρειάζονται οι Έλληνες για να καταλάβουν ότι αυτό με τη ΧΑ είναι ένα λάθος; Τί άλλο θα πρέπει να συμβεί για να καταλάβουν ότι είναι μια βλακεία από ανεγκέφαλους ανθρώπους που τους αρέσει η εξουσία, που τους αρέσει το κακό, που είναι οργισμένοι;», ενώ μάλιστα τονίζει πως «Πάλι καλά που έκλεισε το μαγαζί (σ.σ. που δούλευε ο Νότης Σφακιανάκης) γιατί εγώ νόμιζα ότι θα πάει καλύτερα. Σα να το είδε και λίγο ως μέσο διαφήμισης. Αφού έκλεισε, είναι καλό το δείγμα»!

.

Όσον αφορά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και το κατά πόσο έχει επηρεάσει και την ίδια, η Ελένη Τσαλιγοπούλου λέει πως «Όλοι χρωστάμε. Έχει πάει πια στο 1/3. Αν σκεφτούμε ότι πριν από 5 χρόνια το εισιτήριο κόστιζε 15, 20, 25, 30 και τώρα κοστίζει 5, 8, 10. Βέβαια αυτό είναι πολύ ωραίο. Χαίρομαι πιο πολύ τώρα γιατί δείχνουμε ότι η μουσική δεν είναι είδος πολυτέλειας, ότι είναι ανάγκη για να ονειρευόμαστε. Οπότε έχει και θετικό κομμάτι. Να μη μιζεριάσουμε. Η στροφή μέσα μας είναι πολύ σημαντική. Δεν είμαι αισιόδοξη, γι’ αυτό λέω ψυχραιμία παιδιά. Πρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας. Ας βρούμε τώρα το χρόνο να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Πληρώνουμε και τα δικά μας λάθη και των άλλων. Φταίμε κι εμείς. Ζήσαμε ασύστολα οι περισσότεροι. Το ασύστολο είναι αυτός που έχει 1 αυτοκίνητο και θέλει δεύτερο, αυτός που έχει ένα σπίτι και θέλει δεύτερο. Να παίρνει ένας νεαρός 17-27 χρονών 1000 ευρώ και με τις κάρτες του να έχει τον κόσμο όλο. Δε μπορούμε να ζούμε με δανεικά λεφτά. Καλό είναι να αισθανόμαστε και λίγο τύψεις, γιατί αν καταλάβουμε σα λαός ότι κάναμε κάποια λάθη, έτσι θα μπορέσουμε να τα διορθώσουμε».

Διατυπώνοντας ευθέως τις απόψεις της, η Ελένη Τσαλιγοπούλου απαντά και στην ερώτηση της Σοφίας Τσίπα για τα talent show, αλλά και αν θα πήγαινε η ίδια σε κάποια κριτική επιτροπή. «Από τη μία καταλαβαίνω τα παιδιά που έχουν την ανάγκη να κοινοποιηθεί αυτό που αγαπάνε, από την άλλη πληγώνονται πολύ. Αν δεν κερδίσουν, αισθάνονται να τους μηδενίζουν, αισθάνονται τεράστια ήττα. Που μπορεί να έχει ταλέντο ένα 17χρονο στα 20-25 όταν θα ασχοληθεί και θα ακούσει περισσότερη μουσική. Δε θα ήθελα να συμμετέχω ως κριτής, αλλά θα προτιμούσα να έχω κοντά μου μια φωνή και να την καθοδηγήσω, όχι όμως, μέσα από την τηλεόραση».

Αύριο Σάββατο λοιπόν, στις 15:50, η Ελένη Τσαλιγοπούλου μιλά χωρίς φόβο στη Σοφία Τσίπα, έστω κι αν πολλά από αυτά που λέει στην εκπομπή «Ο κόσμος ανάποδα» του ΣΚΑΪ, σχολιαστούν και υπάρξουν αντιδράσεις.