Τηλεπαιχνίδια των ’90s Ι

Δείτε βίντεο από παλιά τηλεπαιχνίδια

Πόσες φορές είπατε άλλωστε κι εσείς, θα ήθελα να πάω. Πόσες φορές δεν βρεθήκατε στη θέση του δυνατού λύτη στα παιχνίδια γνώσης, ή προκαλέσατε την τύχη σας νοητά και παρακολουθήσατε τόσους και τόσους να τα χάνουν όλα ή να βγαίνουν νικητές… Ας θυμηθούμε μερικά από τα τηλεπαιχνίδια των ’90s που ήταν άλλωστε και η εποχή που μεσουράνησαν…

Οι ατάκες του Βλασση Μπονάτσου «Τρομερό!» «Πάρα πολύ ωραίο» με τον χαρακτηριστικό τρόπο που μόνο εκείνος κατείχε συνδέθηκαν κι εκείνες με την πρώτη ελληνική εκδοχή του κλασσικού αμερικάνικου τηλεπαιχνιδιού «Family Feud». Σκοπός του παιχνιδιού «Κόντρες» ήταν να βρει η ομάδα τις δημοφιλέστερες απαντήσεις στην εκάστοτε ερώτηση.

Δείτε αποσπάσματα από το τηλεπαιχνίδι:

Οι «Κόντρες» κράτησαν μέχρι το 1995, αλλά το 1996 το concept επανήλθε με την ονομασία «Κόντρα πλακέ» και τον Σπύρο Παπαδόπουλο στη θέση του παρουσιαστή να λέει «Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους και ψάχνουμε τις δέκα/πέντε δημοφιλέστερες απαντήσεις στην εξής ερώτηση» καθώς σημασία δεν είχε αν κάτι ήταν λάθος ή σωστό, αλλά τι απάντησε ο κόσμος.

Δείτε τους διαγωνιζόμενους να απαντουν στην ερώτηση «Ποιο φρούτο τρώγετε με το κουτάλι»:

Η ευφράδεια του Αντρέα Μικρούτσικου ήταν εκείνη που άλλες φορές μπέρδευε και άλλες έσωζε τους παίκτες στο θρυλικό «Μεγάλο Παζάρι» από τον κύριο Ζονκ. Ένα παιχνίδι με συνεχείς ανατροπές και διλήμματα…Την κουρτίνα 1 ή την κουρτίνα 2; Ή μήπως να πάρω το κουτί; Σάμπως και τα λεφτά…καλά δεν είναι; Η εκπομπή επανήλθε στην μικρή οθόνη περίπου μία δεκαετία μετά την πρώτη της μετάδοση…αλλά τίποτα δεν θύμιζε την αίγλη που είχε η πρώτη της εκδοχή, ίσως επειδή στις αρχές του ’90 ήταν μάλλον όλα πρωτόγνωρα για τον τηλεθεατή και ίσως πιο αθώα.

Δείτε μερικά πλάνα από το «πρώτο» Μεγάλο Παζάρι:

Στην αρχή των ’90s συναντούμε και τον Δάνη Κατρανίδη, να χορεύει, να τραγουδά όχι σε κάποια θεατρική σκηνή αλλά στο τηλεοπτικό πλατό για τις ανάγκες του τηλεπαιχνιδιού που παρουσίαζε «Καν’ το, Πες το, Βρες το, Πάρ’ το» στο οποίο αν κατάφερνες να φτάσεις στο τέλος μετά τις …»σαφείς» οδηγίες έπαιρνες κλειδιά για το υπέροχο αυτοκίνητο του ’90. Ποιο να ήταν όμως το σωστό;

Δείτε το απόσπασμα από το τηλεπαιχνίδι της ΕΤ1:

Η σύμπραξη του MEGAλου καναλιού, του τηλεοπτικού περιοδικού Tvzapping ώθησε και τους τηλεθεατές να συμμετέχουν αφού μπορούσαν να κερδίσουν από το σπίτι τους 3 εκατομμύρια δραχμές…μετρητά! Όλα αυτά στη «MEGA Banca» ένα τηλεπαιχνίδι που βασιζόταν σε γνώσεις και γρήγορα αντανακλαστικά με τον Γιώργο Πολυχρονίου παρουσιαστή, στο πλευρό του οποίου βρισκόταν η πρωτοεμφανιζόμενη τότε, Ελένη Μενεγάκη.

Δείτε τον GPoly και την Ελένη επί το έργο:

Και η τραγουδίστρια Πωλίνα έχει περάσει όμως από τη θέση της παρουσιάστριας με ένα αρκετά αστείο τηλεπαιχνίδι τη σεζόν 1994-95. Ήταν το «Μπράβο Χάσατε!!!» και σκοπός του παιχνιδιού ήταν οι παίκτες να απαντήσουν λάθος σε απλές ερωτήσεις. Πιστέψτε μας δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται.

Δείτε τα αποσπάσματα και θα καταλάβετε:

Διαβάστε ακόμα: Τηλεπαιχνίδια των ’90s ΙΙ