Που χάθηκε ο Σταύρος Ζαλμάς;

Τι κάνει σήμερα;

Πολύ πριν ο Σταύρος Ζαλμάς γίνει γνωστός σε όλους μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Άγγιγμα Ψυχής», εργαζόταν ως τραπεζικός υπάλληλος. Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο, το έκανε κρυφά από τους γονείς του, που έφερναν αντίρρηση στο να γίνει ηθοποιός.
«Οταν δούλευα στην τράπεζα ένιωθα μεγάλο το βάσανο. Ηταν επιθυμία της οικογένειάς μου και είχα εγκλωβιστεί σε ένα σύστημα έξω από τα νερά μου. Σπούδασα κρυφά, παραιτήθηκα κρυφά και τους έφερα προ τετελεσμένου γεγονότος… Οι δικοί μου ήταν αυστηροί και πίστευαν πως δεν πρέπει να ασχοληθώ με το θέατρο. Το έκαναν από αγάπη και ενδιαφέρον, όμως εγώ είμαι ευτυχισμένος με το στοιχείο μου. Κάποια στιγμή, μου έγινε πρόταση από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και ζήτησα άδεια άνευ αποδοχών από τη δουλειά. Οταν δεν μου την έδωσαν, απλώς δεν ξαναγύρισα στο γραφείο. Εφυγα από τη μεγάλη ασφάλεια που μου παρείχε τότε η θέση στην Εθνική Τράπεζα και μπήκα στην απόλυτη ανασφάλεια. Ηταν, όμως, πολύ έντονη η επιθυμία μου να το κάνω. Ετσι, εγκατέλειψα έπειτα από 10 χρόνια τη θέση υπαλλήλου για να γίνω ηθοποιός» είχε δηλώσει ο ίδιος. 

Από το 1982, που βρίσκεται στο θέατρο, έχει συνεργαστεί με αξιόλογους θιάσους: από τον Αλέξη Μινωτή και τον Αλέκο Αλεξανδράκη, μέχρι τον Λευτέρη Βογιατζή και της Ομάδα Εδάφους του Δημήτρη Παπαϊωάννου, με την οποία συνεργάστηκε για έξι χρόνια και εκεί σπούδασε κυριολεκτικά τον χορό. Ωστόσο, η μεγάλη επαφή του με την πλατιά δημοσιότητα ήρθε 10 χρόνια μετά, το 1992, με την πρώτη τηλεοπτική δουλειά του στη σειρά «Αφρικα» του Mega.

Η τελευταία δουλειά του στη μικρή οθόνη ήταν το 2012, όταν συμμετείχε στη σειρά του ΑΝΤ1 «Είναι στιγμές», από την οποία αποχώρησε υπό μάλλον άσχημες συνθήκες, αφού ο ρόλος του κόπηκε… ξαφνικά. 
Οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση μειώθηκαν σταδιακά, με αποτέλεσμα οι θαυμάστριές του -και οι τηλεθεατές- να τον χάσουν για αρκετά μεγάλο διάστημα. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Αλκίνοος Μπουνιάς στην εφημερίδα Epsresso ο Σταύρος Ζαλμάς δίνει κανονικά το «παρών» στο θεατρικό σανίδι, επιλέγοντας μη εμπορικές δουλειές, ενώ τον ερχόμενο Μάρτιο θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε στο μιούζικαλ «Sweet Charity», με τη Σμαράγδα Καρύδη, στο θέατρο Badminton.

Δείτε πως άλλαξαν οι celebrities!