Που χάθηκε ο Πάντης Κούσης;

Πάντης Κούσης

Η συνεργασία με την Πάνια και οι πάνω από 360 ανδρικοί και γυναικείοι ρόλοι σε σειρές και βιντεοταινίες;

Τα τελευταία χρόνια ο ηθοποιός Πάντης Κούσης, ο οποίος έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και βιντεοταινίες, αλλά και σε ταινίες στη μεγάλη οθόνη, έχει βρει μια νέα αγαπημένη φίλη και συνεργάτιδα, την Αννα Φόνσου. Τη βοηθά σε διάφορες δουλειές στο Σπίτι του Ηθοποιού ή συμμετέχοντας σε παραστάσεις που ανεβάζει η δημοφιλής πρωταγωνίστρια. Παράλληλα είναι ανοιχτός σε κάθε καλλιτεχνική πρόταση και ύστερα από χρόνια ξανασυναντιέται θεατρικά με την Ελενα Μιχαήλ, στο έργο «Η δικαιοσύνη μιας άτακτης ζωής», το οποίο ανεβαίνει στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων, στο Θησείο, όπου υποδύεται έναν μαύρο.

Ο Πάντης (Παντελεήμων) Κούσης γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και είναι το 13ο από 15 αδέλφια του. Από τα οκτώ μέχρι τα 12 του χρόνια έπαιζε σε παραστάσεις στο παιδικό θέατρο της Μαίρη Σοΐδου, στο θέατρο Χατζώκου της συμπρωτεύουσας. «Μεγάλωσα σε μια θρησκευόμενη οικογένεια και μέσα στην εκκλησία, με προορισμό να γίνω δεσπότης, καθώς ο πατέρας μου είχε καημό κάποιο από τα παιδιά του να ασχοληθεί με την ιερατική. Ετσι, στα 11,5 πήγα να φοιτήσω στην εκκλησιαστική σχολή “Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια”, στα Βασιλικά Χαλκιδικής, για να του κάνω το χατίρι. Αλλά δεν μου άρεσε και έφυγα από την πρώτη χρονιά για να γραφτώ σε ιδιωτικό σχολείο» λέει στην εφημερίδα Espresso και τον Αλκίνοο Μπουνιά και συμπληρώνει ότι τελειώνοντας το σχολείο αποφάσισε πλέον να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική και γράφτηκε στη Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κώστα Βουτσά, της Σάσας Καστούρα, του Τάσου Πεζιρκιανίδη, του Τάσου Παλαντζίδη και άλλων Βορειοελλαδιτών ηθοποιών που φοίτησαν στην ίδια σχολή.

Στο πρώτο έτος έκανε το θεατρικό ντεμπούτο του στην παράσταση «Ο Περικλής και το χαρέμι του», με τον Περικλή Χριστοφορίδη, περιοδεύοντας στη βόρεια Ελλάδα. Το 1985, τελειώνοντας τη δραματική, γνωρίστηκε με τον Γιάννη Δαλιανίδη, αλλά η συνεργασία τους άργησε να συμβεί… «Ο σπουδαίος μαέστρος και διευθυντής της δραματικής σχολής Νίκος Αστρινίδης με σύστησε στον αείμνηστο Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος με συμβούλευσε να ασχοληθώ με την κωμωδία για να βγάλω λεφτά. Τελικά το 1990 βρεθήκαμε στα πλατό των αγαπημένων σειρών του “Ρετιρέ” και “Μικρομεσαίοι”» θυμάται σήμερα ο ηθοποιός, που ως τώρα έχει παίξει χαρακτηριστικούς ρόλους σε 17 σίριαλ της δημόσιας και της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Στη δεκαετία του ’80 όταν το βίντεο κυριαρχούσε, έπαιξε σε περίπου 60 βιντεοταινίες. «Ο καλός συνάδελφος Μάκης Κωστίνης με γνώρισε σε διάφορους γνωστούς κινηματογραφικούς παραγωγούς και σκηνοθέτες. Ετσι, βρέθηκα να παίζω με τα μεγαλύτερα ονόματα της κωμωδίας». Στη συνέχεια έπαιξε και στο λεγόμενο ποιοτικό σινεμά, σε αξιόλογες ταινίες που ξεχώρισαν σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Το 2001 -κι ενώ μέχρι τότε έπαιζε σε παιδικές παραστάσεις- συνεργάστηκε πρώτη φορά με την Αννίτα Πάνια ως ανιματέρ (υπεύθυνος εμψύχωσης του κοινού) και γρήγορα πέρασε μπροστά από τις κάμερες. «Με προτροπή της Αννίτας, που με έλεγε Παντίνο κι εγώ την αποκαλούσα αδελφή μου, έπαιξα μαζί της έναν σωρό ρόλους αυτοσχεδιάζοντας, δηλαδή με κείμενα και σκηνοθεσία της στιγμής από έναν εξαίρετο σκηνοθέτη, τον Ομηρο Ευστρατιάδη. Εκανα το κοριτσάκι με τα σπίρτα, πολλές βλάχες, διάφορες μάνες, μια καμπαρετζού, τη νοσοκόμα, πάρα πολλές φορές το μέντιουμ, έναν φακίρη, μάλιστα κάθισα πάνω σε αληθινά καρφιά και η Αννίτα δεν το πίστευε, και αρκετές νύφες γιατί είχαμε χορηγό με νυφικά, συμβάλλοντας μάλιστα κατά πολύ στις πωλήσεις των νυφικών του. Με την Αννίτα συνεργαστήκαμε σε όλες τις εκπομπές της μέχρι το 2011 που έκλεισε το Αlter και την ευχαριστώ πολύ. Οσο κι αν δεν φαίνεται, είναι ένα πολύ καλό και ευαίσθητο κορίτσι» τονίζει.

Το 2014 η Αννα Φόνσου τού δίνει τη μεγάλη ευκαιρία να υποδυθεί τον ρόλο του αστυνομικού στο έργο «Η πόρνη που σέβεται» του Σαρτρ, που ανέβηκε στο θέατρο Αλμα. «Η Αννα Φόνσου είναι ο άνθρωπος που με εμπιστεύτηκε και την έβγαλα ασπροπρόσωπη σε σπουδαία έργα που έφεραν τη δική της σφραγίδα είτε στη σκηνοθεσία είτε στην παραγωγή. Επαιξα μαζί της στο Ηρώδειο στην παράσταση “Ρεμπέτικο Μυστήριο” και στο έργο “Τι σου λείπει” του Χρήστου Γιαννακόπουλου σε δική της σκηνοθεσία. Σε αυτή την παράσταση έπαιξα την υπηρέτρια Παναγούλα και πραγματικά άρεσα πολύ στο κοινό. Την Αννα την έχω βάλει πλέον στην οικογένειά μου και δεν θα την προδώσω ποτέ! Από τότε που άνοιξε το Σπίτι του Ηθοποιού είμαι στο πλευρό της» μας λέει.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα από την τηλεόραση και όχι μόνο!