Που… χάθηκε η Γιολάντα Μπαλαούρα;

Γιολάντα Μπαλαούρα

Δείτε τι κάνει σήμερα η γνωστή ηθοποιός!

Αφιέρωμα στη Γιολάντα Μπαλαούρα παρουσίασε σήμερα η Δήμητρα Δάρδα στην εφημερίδα Espresso.

[dfp_ads id=236982]

Η Ηρώ Αργυροπούλου στα «Λιονταράκια του κυρ Ηλία», η Τζέλλα από τους «Φρουρούς της Αχαΐας» και η Ελπίδα της κωμικής σειράς «Η Πολυκατοικία» είναι μόνο μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς και επιτυχημένους ρόλους που έκαναν γνωστή στο ευρύ κοινό τη Γιολάντα Μπαλαούρα.

Η ταλαντούχα ηθοποιός, η οποία πριν από τρία χρόνια έκανε την υπέρβαση και πόζαρε γυμνή παρέα με άλλους τριάντα γνωστούς καλλιτέχνες και παρουσιαστές για φιλανθρωπικό σκοπό, τα τελευταία χρόνια είναι πιστή στο θέατρο!

Αν και βουνίσια, με καταγωγή από το Καρπενήσι, έχει μεγάλη αγάπη για τη θάλασσα, γι’ αυτό και προσαρμόστηκε εύκολα στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ζει κι εργάζεται τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ η πιο πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνισή της ήταν το 2011 στη σειρά «Με λένε Βαγγέλη», με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Ταλαντούχα, δυναμική, χαμογελαστή και με φοβερό χιούμορ, λατρεύει τις εκδρομές, την ιστιοπλοΐα, είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media και έχει το θάρρος της γνώμης της. Οταν δεν έχει παραστάσεις ή τηλεοπτικά γυρίσματα, ταξιδεύει εντός και εκτός Ελλάδος, από τη Μόσχα μέχρι τη Νέα Υόρκη και από την Αλεξάνδρεια στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες. Είναι ερωτευμένη, αλλά κρατάει τη σχέση της μακριά από τα φλας της δημοσιότητας, δίνοντας βαρύτητα στις καλλιτεχνικές επιτυχίες της και όχι τις προσωπικές. «Οταν κάποιος έχει μια καλή προσωπική ζωή, δεν νιώθει την ανάγκη να τη διαφημίζει. Τη ζεις τη σχέση, δεν τη συζητάς» λέει στην «Espresso» η Γιολάντα, αποκαλύπτοντας επίσης πως δεν της αρέσει ο γάμος.

«Η όλη γραφειοκρατική ιστορία είναι αυτό που με απομακρύνει. Προτιμώ να έχω μια σχέση και να είμαι καλά με τον άνθρωπό μου. Δεν μπορώ το νομικό κομμάτι, τις υπογραφές» παραδέχεται με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Ο άντρας που έχει κερδίσει την καρδιά της δεν είναι συνάδελφός της και, όπως λένε πληροφορίες, έχει έντονη προσωπικότητα, τη λατρεύει, σέβεται την καριέρα της, αγαπάει τις συζητήσεις και τα ζώα.

Το κεφάλαιο μητρότητα

Ο έρωτας είναι σημαντικός, κυρίαρχο κεφάλαιο στη ζωή της, με τη σημαντικότητα που του δίνει η ίδια. Αγαπάει τα παιδιά, έχει ανίψια που τα λατρεύει, ενώ το βιολογικό ρολόι της μητρότητας δεν χτύπησε ακόμα. «Σε κάποιους ανθρώπους δεν χτυπάει ποτέ, γι’ αυτό και θεωρώ ότι η υιοθεσία είναι πολύ σημαντική πράξη και όσοι υιοθετούν ένα παιδί κάνουν κάτι πολύ σπουδαίο. Ισως κάποια στιγμή να το σκεφτώ σοβαρά και για μένα».

Με μότο το «Μην αγαπάς αυτό που είσαι αλλά αυτό που μπορείς να γίνεις» από τον «Δον Κιχώτη» του Θερβάντες και τρομερή αδυναμία στη μαμά της Μαρία, η ηθοποιός, που μεγάλωσε στην Αθήνα και έχει δύο αδέλφια, σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Παράλληλα με τα μαθήματα έπαιζε στη σειρά «Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία», σε ρόλο που κέρδισε επάξια περνώντας από οντισιόν. Ηταν προσωπική επιλογή του Γιάννη Δαλιανίδη. Ακολούθησαν οι παραγωγές «Κουφώματα», «Οι φρουροί της Αχαΐας», «Χάι Ροκ», «Σοφία ορθή», «Το σημάδι του έρωτα», «Εκείνες κι εγώ», «Οι απαράδεκτοι», «Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα», καθώς και οι σειρές «Το πιο γλυκό μου ψέμα», «Εραστής δυτικών προαστίων», «Τα κορίτσια του μπαμπά», «Η πολυκατοικία», «Με λένε Βαγγέλη».

Οι συνεργασίες

Με ρόλους σε περισσότερα από τριάντα σίριαλ και κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ των οποίων «Το Χάραμα», «Γυναίκες δηλητήριο», «Τηλεκανίβαλοι», «Ευγένιος αγνώστων λοιπών στοιχείων», «Λάρισα εμπιστευτικό», «Γάμος στο περιθώριο», η Γιολάντα Μπαλαούρα διαθέτει ένα σημαντικό βιογραφικό και συνεργασίες με τους κορυφαίους σκηνοθέτες της χώρας, όπως τους Δημήτρη Μυράτ, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Κώστα Τσιάνο, Γιάννη Ιορδανίδη και Σταμάτη Φασουλή.

Η απόφασή της να μετακομίσει στη συμπρωτεύουσα οφειλόταν στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος! Φέτος η Γιολάντα Μπαλαούρα παίζει στη sold out παράσταση «Οικογενειακή γιορτή», ενώ προηγήθηκαν συμμετοχές της στα έργα «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», «Ραφτάδικο», «Συνέβη και του χρόνου».

Επίσης, διδάσκει στη δραματική σχολή του Ανδρέα Βουτσινά και όχι μόνο! «Μαζί με την ηθοποιό του ΚΘΒΕ Αννυ Τσολακίδου, έπειτα από θεατρικά εργαστήρια με παιδιά της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, ανεβάσαμε τη “Μαύρη Κωμωδία” του Πίτερ Σάφερ στο Βασιλικό Θέατρο. Η παράσταση, που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΚΘΒΕ και του ΚΕΑΤ, θα επαναληφθεί στις 21 Ιανουαρίου στο ΠΑ.ΜΑΚ. και φιλοδοξούμε να έχουμε τον κόσμο κοντά μας» λέει με χαρά.