Eurovision: Τι κάνουν σήμερα οι Lordi;

Lordi

Το heavy metal συγκρότημα από τη Φινλανδία είχε κερδίσει τη Eurovision στην Αθήνα το 2006.

Ο διαγωνισμός της Eurovision το μακρινό 2006 έχει μείνει στις μνήμες μας όχι μόνο διότι ήταν η πρώτη – και μοναδική έως τώρα – φορά που η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας αλλά και γιατί την πρώτη θέση κατέκτησαν τότε οι εκκεντρικοί Lordi.

Το heavy metal συγκρότημα από τη Φινλανδία με τις ξεχωριστές τερατόμορφες στολές κατάφερε να συγκεντρώσει 292 βαθμούς και να δώσει στη χώρα του την πρώτη της νίκη από το 1961. Το τραγούδι Hard Rock Hallelujah έμελλε να μείνει στην ιστορία του θεσμού ως μία all-time classic εμφάνιση, που συζητήθηκε ποικιλοτρόπως.

Τι κάνουν όμως σήμερα οι Lordi; Συνεχίζουν την πορεία τους στη μουσική και ποια είναι η ιστορία τους;

Παρότι έπρεπε να περιμένουν 14 ολόκληρα χρόνια για να αποκτήσουν πανευρωπαϊκή φήμη, οι Lordi δημιουργήθηκαν το 1992 από τον μέχρι και σήμερα frontman Mr. Lordi (Tomi Petteri Putaansuu), ο οποίος είναι και το μοναδικό σταθερό μέλος του συγκροτήματος. Στα συνολικά 31 χρόνια της πορείας τους, από τους Lordi έχουν περάσει συνολικά 14 διαφορετικά μέλη.

Το πρώτο studio album του συγκροτήματος κυκλοφόρησε το 2002 (Get Heavy) και έδωσε στους Lordi τις πρώτες τους επιτυχίες. Ακολούθησαν συνολικά 12 album, με το τελευταίο να κυκλοφορεί μόλις στις 31 Μαρτίου του 2023 (Screen Writers Guild). Η νίκη τους στη Eurovision το 2006 κορύφωσε τη φήμη τους εντός και εκτός Φινλανδίας, χαρίζοντάς τους βραβεία και sold-out συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική.

Οι συνολικές πωλήσεις του συγκροτήματος λόγω και του ιδιαίτερου στυλ της μουσικής τους δεν ξεπερνά τις 220.000, ωστόσο έχουν συμπεριληφθεί στους 100 εμπορικότερους καλλιτέχνες (εγχώριους και ξένους) της Φινλανδίας στη θέση #91. Οι Lordi έχουν επίσης στο ενεργητικό τους 3 κινηματογραφικές ταινίες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lordi (@lordiofficial)

Σήμερα οι Lordi, μετά από διάφορες αλλαγές στη σύνθεσή τους, συνεχίζουν τις εκκεντρικές και εκρηκτικές τους εμφανίσεις. Μάλιστα, έχουν ήδη ανακοινώσει πανευρωπαϊκή περιοδεία για τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2023 σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Τσεχία, Ολλανδία, Εσθονία, Αυστρία, Πολωνία, Βέλγιο και Σκανδιναβία.