19 χρόνια Star! Όταν η τηλεόραση απευθύνθηκε στο νεανικό κοινό…

Στιγμές Star από την πρώτη δεκαετία της ζωής του...

To STAR έχει γενέθλια! Κλείνει τα 19 του χρόνια κι εμείς του ευχόμαστε χρόνια πολλά!

Η πρώτη ημέρα λειτουργίας του STAR CHANNEL ήταν η Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 1993 (στις 7μμ). Η πρώτη εκπομπή που μεταδώθηκε εκείνη την ημέρα ήταν η παρουσίαση του προγράμματος από τον διευθυντή του σταθμού Νίκο Μαστοράκη. Η πρώτη έντυπη διαφήμιση του STAR έγραφε: «Όταν οι άλλοι δε βλέπονται, γρήγορα γυρίστε στο… STAR CHANNEL».

http://www.youtube.com/embed/8Y8nf9Ql93Q

Το πρόγραμμά του βασιζόταν μέχρι και το 2002 κυρίως σε ξένες κινηματογραφικές ταινίες και, από τα τέλη της δεκαετίας του '90 σε εβδομαδιαίες ξένες αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές. Το κανάλι έχει στην διάθεση του, τα δικαιώματα 1.000 και περισσότερων ξένων ταινιών.

Μετά το 2001 μεγάλο τμήμα του προγράμματος του Star Channel καλύπτεται από ενημερωτικές εκπομπές συγκεκριμένης θεματολογίας. Οι εκπομπές αυτές προβάλλουν και σχολιάζουν συνήθως την καλλιτεχνική και κοσμική επικαιρότητα αλλά και τους πρωταγωνιστές αυτών. To Star γίνεται το πρώτο lifestyle στην Ελλάδα.

http://www.youtube.com/embed/t93UGeQkkLY

Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του σταθμού, το περιεχόμενο των εκπομπών του εναλλασόταν ανάμεσα σε ψυχαγωγικό και ενημερωτικό περιεχόμενο. Οι περισσότεροι γνωστοί έλληνες δημοσιογράφοι και παρουσιαστές, συνεργάστηκαν από το 1993 με το σταθμό. Ανάμεσά τους ο Νίκος Μαστοράκης με την εκπομπή Candit Camera, η Λιάνα Κανέλη, ο Κώστας Χαρδαβέλας, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Τέρενς Κουίκ, η Ελλη Στάη, η Ολγα Τρέμη, ο Σταύρος Θεοδωράκης, η Ρούλα Κορομηλά, ο Αντρέας Μικρούτσικος, ο Χρήστος Φερεντίνος, η Αννίτα Πάνια, η Νανά Παλαιτσάκη, ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Γιώργος Πολυχρονίου, ο Μανώλης Καψής, o Αντώνης Κανάκης, ο Γιώργος Λιάγκας, ο Θέμης Μάλλης, η Ελντα Πανοπούλου, η Αννα Δρούζα, ο Γιώργος Βαρεμένος και άλλοι.

http://www.youtube.com/embed/m8tu_FA0KpE

Θυμηθείται στιγμές Star Channel από την πρώτη δεκαετία λειτουργίας του:

http://www.youtube.com/embed/IBcV6QuxOWs

http://www.youtube.com/embed/fjiy4cGTeoI

http://www.youtube.com/embed/afpygflK4fw

http://www.youtube.com/embed/ts9wz2-ggrM

Δείτε περισσότερη RETRO TV εδώ!