«Τραγούδησα Θεοδωράκη και πέρασα στρατοδικείο στη χούντα! Τρία χρόνια με αναστολή…»

Ελπίδα

«Το 1969 είχα πάει εκδρομή με κάτι φίλους στη Χαλκίδα και τραγουδούσαμε Μίκη Θεοδωράκη. Στο πούλμαν μας κατέδωσαν και βρεθήκαμε στο στρατοδικείο».

Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τη Μαρία Ανδρέου παραχώρησε η Ελπίδα, η οποία αποκάλυψε πως την περίοδο της χούντας πέρασε στρατοδικείο, επειδή τραγουδούσε Μίκη Θεοδωράκη.

[dfp_ads id=236982]

Δεν κάνατε ποτέ την επανάστασή σας;

Πώς! Πέρασα μέχρι και στρατοδικείο την περίοδο της χούντας. Το 1969 είχα πάει εκδρομή με κάτι φίλους στη Χαλκίδα και τραγουδούσαμε Μίκη Θεοδωράκη. Στο πούλμαν μάς κατέδωσαν και βρεθήκαμε στο στρατοδικείο. Μπήκαμε μέσα, τρία χρόνια με αναστολή. Ο μπαμπάς μου άσπρισε τότε, γέρασε ξαφνικά. Βέβαια, στην Ελλάδα συνέβαιναν διάφορα τραγελαφικά. Όταν πήγα στο Φεστιβάλ στη Χιλή επί Αλιέντε, πήρα την τρίτη θέση, αλλά με έκοψαν από τα ελληνικά ραδιόφωνα, γιατί ήταν η χούντα. Πηγαίνω ξανά στο φεστιβάλ της ίδιας χώρας το 1975 επί Πινοσέτ, πήρα το πρώτο βραβείο και τα «Νέα» έγραψαν: «Η Ελπίδα μάς φέρνει βραβείο». Όταν έφτασα, όμως, είχαν αρχίσει τα όργανα. «Η Ελπίδα πήγε στη χούντα του Πινοσέτ» έγραψαν κάποιοι. Πραγματικά, τότε ήμουν πολύ δυστυχής. Ήμουν μικρή, δεν μπορούσα να αναλύσω και να εκτιμήσω καλά τα πράγματα.

Ελπίδα