Τάσος Παλαντζίδης: «Πέρασα αρκετούς μήνες που ζούσα με το επίδομα ανεργίας»

Τάσος Παλαντζίδης

"Για 51 χρόνια κολλάω θεατρικά ένσημα. Μικρός έχω κάνει 33 διαφορετικές δουλειές", εξομολογείται ο γνωστός ηθοποιός.

Συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου παραχώρησε ο Τάσος Παλαντζίδης. Ο γνωστός ηθοποιός, που φέτος συμμετείχε στην αστυνομική κωμωδία του Star «IQ 160», μίλησε μεταξύ άλλων για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε τα πρώτα χρόνια που μετακόμισε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

«Παρ’ όλο που είμαι 51 χρόνια στο Θέατρο ως επαγγελματίας, μου έτυχε ένα διάστημα όταν μετακόμισα από το Κρατικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα. Τότε πέρασα αρκετούς μήνες όπου ζούσα με το επίδομα ανεργίας. Κατά τα άλλα, θα έλεγα ότι για 51 χρόνια κολλάω θεατρικά ένσημα», δηλώνει ο Τάσος Παλαντζίδης.

«Μικρός έχω κάνει και διάφορες δουλειές. Μια φορά τις μέτρησα και τις έβγαλα 33. Μιλάω και για δουλειές μιας εβδομάδας. Όσο σπούδαζα στη σχολή, ήμουν 3μιση χρόνια εμποροϋπάλληλος», προσθέτει ο ηθοποιός.

Το διάστημα που μείνατε άνεργος, σκεφτήκατε να εγκαταλείψετε την υποκριτική;

Τα πρώτα μου 10 χρόνια τουλάχιστον δεν είχα πάρει σοβαρά την υποκριτική, γι’ αυτό και έκανα διάφορες δουλειές. Άνοιξα και μαγαζιά, γιατί δεν ήμουν σίγουρος γι’ αυτή τη δουλειά. Μετά όμως από όλες τις δοκιμασίες κατάλαβα πως στο Θέατρο τα καταφέρνω καλύτερα και έτσι επέμεινα περισσότερο σ’ αυτό.

Μετά από 51 χρόνια ένσημα στο Θέατρο, καταφέρατε να δημιουργήσετε ένα κομπόδεμα που να σας επιτρέπει να μην δουλεύετε;

«Εάν είχα καταφέρει να κάνω κομπόδεμα, με τις συνθήκες τις σημερινές θα είχα αποφασίσει να μην δουλέψω. Θέλω να πω ότι οι ανάγκες δυστυχώς υπάρχουν. Ήμουν πάντα ένα συντηρητικό άτομο, δεν έκανα σπατάλες, δεν λέω προς Θεού ότι πεινάω αλλά έχω δυο νέα παιδιά που πρέπει να τα στηρίζω. Δεν έχουν βρει ακόμη τον δρόμο τους», απαντά ο Τάσος Παλαντζίδης.