Τα τελευταία λόγια της Αλίκης Βουγιουκλάκη: «Γιατί να πεθάνω;»

Αλίκη Βουγιουκλάκη

"Θυμάμαι τα τελευταία της λόγια..."

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, μία από τις σπουδαιότερες μορφές του θεάτρου και του κινηματογράφου, ανοίγει την καρδιά της στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα. Στο βιβλίο που ετοιμάζει η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, ένα μεγάλο κεφάλαιο αναφέρεται στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, η ηθοποιός αποκαλύπτει:

«Αυτό το διάστημα γράφω το κεφάλαιο «Αλίκη» στο βιβλίο μου. Γράφω για τις στιγμές εκείνες που η Αλίκη ήταν άρρωστη στο Ιατρικό Κέντρο και εγώ πήγαινα και της έκανα παρέα. Θυμάμαι τα τελευταία της λόγια. «Ψιψίνα, γιατί να πεθάνω. Θέλω να ζήσω και να με πας στον Θεολόγο να κάνουμε μαζί τα γενέθλιά μας». Και οι δύο ήμασταν καρκίνοι στο ζώδιο και πάντα κάναμε μαζί τις γιορτές μας. Μου λείπει που με φώναζε πάντα «ψιψίνα». Μου λείπει η ανάσα της, η αύρα της, το χαμόγελό της».

Δέσποινα Στυλιανοπούλου

«Μια μέρα είχα πάει να δω στο θέατρο μια παράσταση που έπαιζε. Μου φωνάζει λοιπόν από τη σκηνή: «ψιψίνα, έλα μετά στο καμαρίνι να μιλήσουμε». Ο κόσμος που ήταν στο κατάμεστο θέατρο, ακούγοντας να φωνάζει «ψιψίνα» νόμιζε πως η Αλίκη φώναζε μια γάτα. Και άρχισε να ψάχνει κάτω από τα καθίσματα για να βρει το γατί! Και εκείνη πάνω στη σκηνή να σκάει στα γέλια», λέει η Δέσποινα Στυλιανοπούλου.