Συγκινεί ο Δημήτρης Μαζιώτης: «Έφυγε πολύ νέος, κλήθηκα να διαχειριστώ τον αιφνίδιο θάνατο του»

Δημήτρης Μαζιώτης

"Συνειδητοποίησα ότι το νήμα της ζωής μας μπορεί να κοπεί ανά πάσα ώρα και στιγμή" παραδέχεται ο Δημήτρης Μαζιώτης.

Ο Δημήτρης Μαζιώτης προχώρησε σε μια εξομολόγηση καρδιάς στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα με αφορμή νέα σειρά της ΕΡΤ. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στη βοήθεια που δέχθηκε από την ψυχοθεραπεία στο παρελθόν και τον αιφνίδιο θάνατο, σε νεαρή ηλικία, του πατέρα του.

Έχετε κάνει ψυχοθεραπεία;

Ναι, έκανα για πολλά χρόνια ψυχοθεραπεία. Συνέβησαν διάφορα στη ζωή μου που με οδήγησαν να αναζητήσω τη βοήθεια ενός ειδικού.

Τι μάθατε για τον εαυτό σας;

Ναι μην είμαι οξύθυμος και να μην αντιδρώ με νεύρα και παρορμητικά στις καταστάσεις. Άφησα τον παρορμητισμό του Κριού σε δεύτερη μοίρα. Προσπαθώ να ακούω τον άλλο και να λέω τη γνώμη μου με ηρεμία, χωρίς να την επιβάλλω. Πλέον σε ότι συμβαίνει στη ζωή μου έχω μάθει να κάνω δυο – τρία βήματα πίσω.  Δεν ενεργώ εν βρασμώ ψυχής.

Άλλαξε, μέσω της ψυχοθεραπείας, η οπτική σας απέναντι στη ζωή;

Ναι. Ήταν ο λόγος που αποφάσισα να αφοσιωθώ 100% στη δουλειά μου. Όταν κλήθηκα να διαχειριστώ τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα μου, ο οποίος έφυγε πολύ νέος, μόλις 53 ετών, από τροχαίο, συνειδητοποίησα ότι το νήμα της ζωής μας μπορεί να κοπεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Γι’ αυτό πρέπει να ζούμε το τώρα και να μην αφήνουμε ούτε μια μέρα να πηγαίνει χαμένη.