Συγκινεί ο Δημήτρης Μαζιώτης: «Αυτό ήταν σημείο καμπής για τη ζωή μου»

Δημήτρης Μαζιώτης

"Όταν με ένα τηλέφωνο σε ενημερώνουν για κάτι τόσο τραγικό, αυτό "γράφεται" στην ψυχή σου μέχρι να φύγεις από αυτή τη ζωή" ομολογεί ο ηθοποιός Δημήτρης Μαζιώτης.

Με αφορμή τη συμμετοχή στο σίριαλ «Κόκκινο Ποτάμι» παραχώρησε ο Δημήτρης Μαζιώτης μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Μέσα σε όλα, ο γνωστός ηθοποιός που την περσινή σεζόν είδαμε και στις «Άγριες Μέλισσες» μίλησε για το ατύχημα που στέρησε την ζωή στον αγαπημένο του πατέρα.

Ο ήρωας σας, στη σειρά του OPEN, θα ζήσει τον ξεριζωμό. Για εσάς ποιος ήταν ο μεγαλύερος «ξεριζωμός» που έχετε ζήσει;

Ήταν το 2010 όταν έχασα τον πατέρα μου σε τροχαίο. Αυτό το συμβάν ήταν σημείο καμπής για τη ζωή μου.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο ξαφνικό και είσαι απροετοίμαστος, θα πρεπει να είναι ακόμα πιο επώδυνο…

Φυσικά. Είναι η αίσθηση του ξαφνικού. Όταν με ένα τηλέφωνο σε ενημερώνουν για κάτι τόσο τραγικό, αυτό «γράφεται» στην ψυχή σου μέχρι να φύγεις από αυτή τη ζωή. Δεν το ξεπερνάς ποτέ. Απλώς μαθαίνεις να ζεις με την απώλεια. Δεν είναι κάτι για το οποίο έχεις προετοιμαστεί και σιγά σιγά να το δουλεύεις. Σαν να ορίστηκε μια ημερομηνία και ώρα στη ζωή σου, ένα σημείο καμπής, που από κει και πέρα αλλάζουν όλα. Αλλάζει η φιλοσοφία σου, αλλάζει ο χαρακτήρας σου.

Εσάς πως σας άλλαξε αυτό το τραγικό γεγονός;

Επειδή έχω μια αδελφή και μια μητέρα, ασυναίσθητα πήρα τη θέση – καλώς ή κακώς – του πατέρα. Οπότε αμέσως η ευθύνη μου μεγάλωσε, παρόλο που – ψάχνοντας το σε ψυχολογικό επίπεδο – δεν θα έπρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Κάνατε ψυχοθεραπεία εκείνη την περίοδο;

Έκανα για δύο χρόνια και με βοήθησε πολύ.

Πως σας βοήθησε;

Στην αρχή είχα την αντίληψη ότι μπορούσα να τα καταφέρω και μόνος μου. Επειδή ασχολούμαι και με την ειδική αγωγή, πίστευα ότι έχω τις γνώσεις. Γνωρίζω από ψυχολογία και συμπεριφοριστικές έννοιες και θεωρούσα ότι είχα τη δύναμη να το διαχειριστώ μόνος μου. Δεν είναι όμως αλήθεια αυτό. Χρειάστηκα τη βοήθεια ειδικών, παρά το γεγονός ότι κι εγώ ήμουν ειδικός.

Έχετε περάσει ξανά από το σημείο στο οποίο έγινε το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του πατέρα σας;

Αναγκαστικά περνώ από κει κάθε μέρα, διότι είναι σχεδόν έξω από το σπίτι μου, στην προηγούμενη γωνία.

Φαντάζομαι ότι αυτή η τραγική συγκυρία έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση…

Ναι, στην αρχή δεν έβγαινα από το σπίτι μου.