Πάνος Καλίδης: «Μετά σοβάρεψε. Το είχα για κέρδος κι έχανα, έχανα, έχανα…»

Πάνος Καλίδης

"Μετά τη δουλειά, όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους που είναι στη νύχτα και τον τζόγο, πηγαίνεις στα λημέρια τους. Ήθελα το εύκολο χρήμα, που στην αρχή σε γλυκαίνει και μετά στα παίρνει πίσω..."

Ο Πάνος Καλίδης εξομολογείται για τον εθισμό του στον τζόγο, με συνέντευξη που δίνει στην Espresso και την Κλάρα Ασημακοπούλου. Ο ίδιος περιγράφει πώς η οικογένειά του τον βοήθησε να ξεπεράσει την καταστροφική εξάρτηση.

«Από ουσίες το μόνο που έχω πάρει είναι αντικαταθλιπτικά, όταν πέθανε ο πατέρας μου. Αλκοόλ δεν έπινα ποτέ πολύ, γιατί έχω ευαίσθητο στομάχι. Η μόνη μου κατάχρηση είναι το τσιγάρο κι ότι δεν μπορούσα να κοιμηθώ μετά τη δουλειά από την υπερένταση. Με τον τζόγο είχα εθιστεί κάποια στιγμή και παρέμεινα εθισμένος για δύο χρόνια. Μετά τη δουλειά, όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους που είναι στη νύχτα και τον τζόγο, πηγαίνεις στα λημέρια τους. Ήθελα το εύκολο χρήμα, που στην αρχή σε γλυκαίνει και μετά στα παίρνει πίσω…

Μετά σοβάρεψε. Το είχα για κέρδος κι έχανα… Έχανα, έχανα, ώσπου ήμουν περισσότερο χαμένος παρά κερδισμένος. Ένας πνευματικός που είχε πει κάποτε: «Ο τζόγος είναι σαν το μαχαίρι που βγάζει ο χασάπης έξω κι έχει αίμα επάνω, και πάει ο σκύλος και το γλείφει. Δοκιμάζει αίμα, αλλά ταυτόχρονα κόβεται και αφήνει και το δικό του αίμα πάνω στο μαχαίρι. Την επόμενη μέρα δεν έχει αίμα από τον χασάπη, αλλά το δικό του αίμα, ξαναγλείφει και ξανακόβεται κ.ο.κ.».

Πώς ξεφύγατε;

Με την οικογένεια. Άλλαξαν οι προτεραιότητές μου κι οι χαρές μου και ξεκόλλησα.