Κοντοβά: Είναι αστείο να ακούω «Αχ Αννούλα, γιατί το έκανες»

Η Μύρτω Κοντοβά απαντάει στα σχόλια που ακούστηκαν για το ριάλιτι

Η Μυρτώ Κοντόβα απαντάει στα σχόλια που ακούστηκαν για το ριάλιτι της Άννα Βίσση στο » ΕΓΩ» και την Τζοάνα Βλαχάβα

 Πως αποφασίσατε να γράψετε για την τηλεόραση;

Η συγγραφή ήταν ανέκαθεν μέρος της ζωής μου, όπως και η μουσική. Το ήξεα ότι κάποια στιγμή θα έγραφα σενάριο.Μέσα από τα «Υπέροχα πλάσματα» , «μολύνθηκα» με τα νούμερα τηλεθέασης, ενώ με το » Μίλα μου βρώμικα» μπήκα πιο υποψιασμένη στην τηλεοπτική αρένα. Για μένα, κάθε σειρά ήταν ένα project, που ήθελα να το ελέγχω απόλυτα, από τη μουσικ΄μέχρι και τα ρούχα των ηθοποιών. Δεν υπήρχε περίπτωση ως δημιουργός να μην ασχοληθώ και να μην έχω τον τελικό λόγο. Όλα τα κομμάτια μιας δουλειάς έχουν να κάνουν με  το πυρήνα της. Αυτός ήταν και ένας τρόπος να παίρνω την ευθύνη, αν χρειαζόταν να λογοδοτήσω στο εκάστοτε κανάλι για τα νούμερα. Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο,γιατί και οι δύο σειρές είχαν απήχηση. 

'Εχετε ζηλέψει κάποια τηλεοπτική σειρά;

Η τελευταία, νομίζω, που ζήλεψα ήταν το » Παρά Πέντε» του Γιώργου Καπουτζίδη. Ο Γιώργος έχει το ταλέντο  να μιλαέι στον κόσμο, χωρίς να γίνεται εστέτ, αλλά με πάρα πολύ καλό γούστο και χιούμορ.Ό,τι είναι καλοστημένο το θαυμάζω και το εκτιμώ.Ήταν εύκολο να πείτε το «ναι» και να αναλάβετε την καλλιτεχνική επιμέλεια του » Όσο έχω φωνή;» 

Τις δύο πρώτες φορές που η Άννα μου έκανε την πρόταση αρνήθηκα, γιατί με άγχωσε η ποσότητα του υλικού.Τελικά, όμως ,δέχτηκα , γιατί θα είχα την ευκαιρία να το στήσω, βάζοντας με την ομάδα μου την προσωπική μου σφραγίδα πάνω σε έναν αφηγηματικό ιστό. Το είδα σαν  μια ευκαιρία να δει ο κόσμος την Άννα που ξέρω και αγαπώ.

Πως αντιδράσατε σε κάποιες αρνητικές κριτικές που εισέπραξε το πρώτο επεισόδιο;

Το περίμενα, γιατί πρόκειται για showbiz . Είναι αστείο να βγαίνουν και να λένε: » Αχ, Αννούλα μου, γιατί το έκανες». Το έκανε γιατί έτσι γούσταρε! Δεν στεναχαρήθηκα με αυτά τα σχόλια, γαιτί, μπαίνοντας σε αυτή τη δουλειά, ήξερα ποιες θα ήταν οι συνέπειες.Αν δεν μου άρεσε η δεν με έκανε να αισθάνομαι καλά με τον ευατό μου,δεν θα το αναλάμβανα, όσα λεφτά κι αν μου έδιναν. 

Δεν είναι περίεργο να δουλεύετε ένα ανάλφρο project, όπως το » Όσο έχω φωνή» , όταν υπάρχει μια τόσο έντονη πολιτική και οικονομική-κοινωνική κρίση;

Νιώθω αμήχανη, γιατί είμαι μετέωρη ανάμεσα σε δύο κόσμους.Γενικώς, πιστεύω ότι η τέχνη του καθενός επηρεάζεται από τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες. Είναι σοκαριστικό αυτό που ζούμε, ιδιαίτερα για μένα, που μεγάλωσα σε μια οικογένεια που πάντα συζητούσαμε τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα., με όλο το ιδεολογικό τους υπόβαθρο, μια και οι γονείς μου ήταν συνδικαλιστές.Ξέρω ότι σημαίνει λαϊκόςαγώνας για θεσμικές κατακτήσεις και σταθερές, που βλέπω ότι σήμερα καταστρατηγούνται και δεν ισχύουν πια. Με αγχώνει το ότο οι γονείς μου δεν απελπίζονται μόνο για τη σύνταξη τους που μειώνεται αλλά και για το βαθύτερο ιδεολογικό και υπαρξιακό κομμάτι που κρύβεται από πίσω.

Διαβάστε ακόμη:

Η τρυφερή Άννα και η αληθινή Βίσση

Η Άντζελα σοκάρεται με το ριάλιτι της Άννας!