Γιώργος Καραμίχος: Θα κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό ή το σκέφτεται;

Γιώργος Καραμίχος

Δείτε όλα όσα είπε ο Γιώργος Καραμίχος.

Στη Μαρία Ανδρέου και το ένθετο Enjoy που κυκλοφορεί με την κυριακάτικη δημοκρατία έδωσε συνέντευξη ο Γιώργος Καραμίχος, ο οποίος απάντησε για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αλλά και για τα κλειστά θέατρα.

Θα κάνετε το εμβόλιο για τον Covid-19 ή το σκέφτεστε;

Το σκέφτομαι. Αν δεν είναι απαραίτητο -λόγω κάποιας ευαισθησίας, αν προκύψει-, θα το αποφύγω.

Κύριε Καραμίχο, ζει ένα άλλο είδος πολέμου η γενιά μας – βιοχημικό, οικονομικό. Με ποιες συνέπειες; Ισως φτωχοποίηση; Ηδη στην Ελλάδα έχουμε ζήσει δέκα χρόνια Μνημονίων και, εκεί που πήγαμε να βγάλουμε το κεφάλι έξω, πάλι μακροβούτι…

Διαφορετικό μακροβούτι αυτή τη φορά, γιατί είμαστε στον ίδιο βυθό μαζί με όλο τον πλανήτη. Τα Μνημόνια και η κρίση έφεραν το συναίσθημα του θυμού και της αδικίας, γιατί κάποιοι έφταιγαν για εκείνη τη συμφορά (και, δυστυχώς, οι περισσότεροι την έβγαλαν καθαρή). Στον τωρινό βυθό είμαστε όλοι μαζί κι έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τον πόνο με όλο τον κόσμο. Οπως και να ανταλλάξουμε και τα μαργαριτάρια που ανακαλύπτει καθένας από εμάς στα δικά του βάθη.

Πώς σας φαίνεται που εδώ και έναν χρόνο τα θέατρα είναι κλειστά;

Το άσχημο δεν είναι μόνο ότι έκλεισαν τα θέατρα. Δυστυχώς, το χειρότερο είναι η απαξία της Πολιτείας και η περιφρόνηση των καλλιτεχνών. Εχοντας τους πλέον ακατάλληλους ανθρώπους στις καίριες θέσεις του πολιτισμού, η τέχνη και η διανόησή μας πάσχουν. Θα πρέπει άμεσα και επιτακτικά οι αρμόδιοι να δώσουν λόγο και έδρα σε ανθρώπους που νοιάζονται για τη δημιουργική έκφραση και αγαπούν την ανθρώπινη φύση. Γιατί είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης η τέχνη. Και χωρίς τέχνη ο άνθρωπος φθίνει, η ψυχή μαραζώνει και το σώμα αρρωσταίνει.