Δημήτρης Μαζιώτης: «Συνειδητοποίησα πως αυτό που γίνεται ενώπιον μου αγγίζει τα όρια της λεκτικής βίας»

Δημήτρης Μαζιώτης

"Παλιότερα ίσως θεωρούσα ότι είναι κάτι σύνηθες" εξομολογείται ο Δημήτρης Μαζιώτης.

Λίγο πριν βρεθεί στα «Σύρματα» της ΕΡΤ, ο Δημήτρης Μαζιώτης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε τόσο για την είσοδο του στην τηλεόραση, μέσα από επιτυχημένες σειρές, όσο και στις συνεργασίες που έχει αντιμετωπίσει στο θέατρο.

Την τελευταία τετραετία έχετε συμμετάσχει σε μια σειρά πολύ επιτυχημένων παραγωγών, από τις «Άγριες μέλισσες» μέχρι το «Κόκκινο ποτάμι». Τι είναι αυτό που πρωτίστως σας ενδιαφέρει αποτελώντας κριτήριο για να απαντήσετε θετικά σε μια πρόταση;

Η ίδια η παραγωγή και το σενάριο μιας σειράς. Η συμμετοχή μου στις Άγριες Μέλισσες με ένα βασικό ρόλο, και μάλιστα δύσκολο και απαιτητικό, ήταν ένα τεράστιο βήμα. Έπειτα ήρθε το Κόκκινο Ποτάμι, που και εκεί υποδύθηκα έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα. Τώρα κάνω για πρώτη φορά κωμωδία στην τηλεόραση. Το κοινό με έχει γνωρίσει με ρόλους λίγο πιο σοβαρούς. Με αυτό τον ήρωα ήρθε η ώρα να ξεδιπλώσω άλλα στοιχεία της υποκριτικής μου δεινότητας.

Υπάρχει η κωμωδία στη ζωή σας;

Στον απόλυτο βαθμό. Πολλοί πιστεύουν ότι είμαι σοβαρός. Αν κάποιος με γνωρίσει από κοντά και του δώσω αντίστοιχα τον αέρα που πρέπει, θα καταλάβει ότι είμαι αυτό που λέμε «νούμερο».

Την τελευταία τριετία έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας πολλά περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς που έχουν βιώσει συνάδελφοι σας στο θέατρο και στην τηλεόραση. Έτυχε ποτέ να έρθετε αντιμέτωπος με αντίστοιχες καταστάσεις;

Όχι, δεν έχει τύχει να βρεθώ ποτέ σε μια τέτοια συνθήκη. Από τη στιγμή όμως που κατονομάσαμε τόσο δυνατά τη βία, την γνωρίζω πλέον πιο εύκολα στις επαγγελματικές σχέσεις των ανθρώπων. Έχει τύχει, πχ. να πιάσω τον εαυτό μου να σκέφτεται πως αυτό που γίνεται ενώπιον μου μια δεδομένη στιγμή αγγίζει τα όρια της λεκτικής βίας, ενώ παλιότερα ίσως θεωρούσα ότι είναι κάτι σύνηθες.