Το βραχιόλι της φωτιάς: Η νέα ελληνική σειρά – υπερπαραγωγή της ΕΡΤ

Το βραχιόλι της φωτιάς

Έρχεται τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ, μια σειρά που αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις, Το βραχιόλι της φωτιάς.

Η μία καλύτερη από την άλλη είναι οι σειρές που ετοιμάζει η ΕΡΤ για την επόμενη σεζόν. Το βραχιόλι της φωτιάς, είναι η νέα σειρά υπερπαραγωγή που πρόκειται να απολαύσουμε από το φθινόπωρο στη δημόσια τηλεόραση.

Πρόκειται για μια ιστορία μυθοπλασίας που στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της συγγραφέως  Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου. Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης, ο οποίος υπογράφει και τις επιτυχίες Καρτ Ποστάλ και Τα καλυτερά μας χρόνια. Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο βραβευμένος Γιώργος Γκικαπέππας.

Το βραχιόλι της φωτιάς – Η ιστορία

Tο δραματικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας στις ζοφερές στιγμές του εικοστού αιώνα. Το χρονικό μιας κοινωνίας που συντρίβεται και αναφύεται μέσα από τα ερείπιά της. Η θυελλώδης ιστορία του μικρού Ιωσήφ, όπως την καταγράφει ένα νυχτερινό παραμύθι: Θεσσαλονίκη, 1917. Οι φλόγες ζώνουν την εβραϊκή συνοικία. Η Μπενούτα με τα παιδιά της βρίσκονται στο σπίτι. Ένας Τσιγγάνος, ο Αγγελής, τους διασώζει την τελευταία στιγμή. Τους μεταφέρει στον καταυλισμό του, μακριά απ’ τον όλεθρο.

Μεγάλο μέρος της πόλης καταστρέφεται. Ένα πολύτιμο κόσμημα σώζεται. Ένα κειμήλιο που συνδέει ανθρώπους και γεγονότα. Εβραίους και Τσιγγάνους. Δυο λαούς με διαφορετική κοσμοαντίληψη αλλά με πεπρωμένο κοινό. Πόλεμος, ναζιστική θηριωδία, Άουσβιτς. Οι σκληρές σελίδες του Ολοκαυτώματος. Η οδύσσεια ενός βραχιολιού.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν και οι ακροάσεις για τους βασικούς ρόλους της σειράς.