Βίκυ Καγιά: «Δεν ταιριάζαμε με τον Νίκο Κριθαριώτη»

«Το πρωινό του Ant1 ήταν το χειρότερο...»

Μεγάλωσε απέναντι από τους φωτογραφικούς φακούς, έπεσε, ξανασηκώθηκε, παντρεύτηκε, χώρισε, έκανε εκπομπή και shows και τώρα έχει τη δική της σχολής και καινούργια σχέση. Η Βίκυ Καγιά μιλάει στο JOY και τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου για όλα αυτά.

Τα πρώτα χρόνια στο modeling και τα διλήμματα: «Στην εφηβεία μου, λίγο πριν ξεκινήσω τη δουλειά, μου άρεσε να μιλάω για όλα όσα μου συνέβαιναν, για τη δουλειά, για το σχολείο… Η ψυχοθεραπεία μου ήταν να μιλάω γι’ αυτά, με βοηθούσε να τα δεχτώ και να τα καταλάβω, είχαν έρθει όλα πολύ ξαφνικά. Ήμουν και ένα πολύ δραστήριο παιδί, έκανα στίβο, γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, σχολείο, και δούλευα. Οι μισοί μου έλεγαν «μπράβο» ή άλλοι μισοί έλεγαν «μη την κάνετε παρέα, θα σας μυήσει στην ακόλαστη ζωή του modeling»…

Εμένα μου άρεσε αυτό που έκανα, οι εικόνες που πήρα και η εμπειρία ζωής είναι ανεκτίμητης αξίας, είναι η προίκα μου το Πανεπιστήμιο μου, το σχολείο μου, δεν ήθελα να το αφήσω, και από την άλλη ήταν η κριτική, πως ένα μικρό κορίτσι φωτογραφιζόταν για τα περιοδικά, δεν το δεχόντουσαν, οι μύθοι οργίαζαν ότι τα μοντέλα ήταν βουτηγμένα στην ακολασία, οπότε ήμουν μονίμως σε ένα δίλημμα, μια ένταση… Ήμουν πάντα μπροστά από την ηλικία μου, δεν μου βγήκε σε κακό, αλλά τώρα μου βγαίνει η νιότη. Δούλεψα χωρίς σταματημό για είκοσι χρόνια. Έχασα την ανεμελιά μου. Προέκυψαν θέματα στην υγεία μου, ήμουν συνέχεια μόνη μου, ήμουν μελαγχολική. Αλλά ξέρεις ότι πάντα κάτι παίρνεις και κάτι αφήνεις…»

Για τον γάμο της με τον Νίκο Κριθαριώτη και το διαζύγιο: «Οι λόγοι που δεν πετυχαίνουν οι σχέσεις είναι πολλοί. Κατ’ αρχάς, ποτέ δεν φταίει μόνο ένας. Είναι πως έχει μάθει ο ένας, πως έχει μάθει ο άλλος, πόσα χιλιόμετρα έχει γράψει. Δεν θεωρώ ότι ο γάμος μου δεν πέτυχε επειδή είχα μάθει να είμαι πολύ ανεξάρτητη. Δεν ταιριάξαμε. Δεν ήμασταν συμβατοί. Πιστεύαμε, πήγαμε με τις καλύτερες προθέσεις να παντρευτούμε, λέγαμε ότι αυτό θέλουμε, αλλά τελικά δεν ήμασταν καθόλου ταιριαστοί, ήμασταν η μέρα και η νύχτα.

Και όμως γίνεται να το καταλάβεις ότι δεν ταιριάζει μετά το γάμο. Ο γάμος είναι μια επισημοποιήση, δίνει μια βαρύτητα στη σχέση. Εκεί βγαίνουν τα θέματα. Πριν είσαι στο πιο χαλαρό, νομίζω ότι λειτουργούν πιο καλά τα πράγματα όταν δεν έχεις την ευθύνη του γάμου. Δεν σε αλλάζει ο γάμος, σε αλλάζει η κατάσταση του γάμου. Οι οικογένειες που έρχονται πιο κοντά, οι αποχρώσεις, αλλάζουν τα πράγματα, όλο γίνεται πιο επίσημο και περιμένουν όλοι γύρω σου να συμπεριφέρεσαι πιο επίσημα. Δεν πιστεύω ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, οι άνθρωποι τα κάνουν αυτά μεταξύ τους και έχει να κάνει με το αν ταιριάζουν. Κάποιοι μπορεί να ταιριάζουν στην αρχή και μετά να αλλάζουν και να μην έχουν ούτε τον χρόνο να καταλάβουν ότι κάτι έχει αλλάξει και έχουν βολευτεί απλά και το καταλαβαίνουν αργότερα… Δεν φταίει κανείς σ’ αυτές τι περιπτώσεις, συμβαίνουν αυτά. Και οι δυο φταίνε σε έναν χωρισμό…

Καλά έκανα και παντρεύτηκα. Είδα τον εαυτό μου, τις αντοχές μου. Έμαθα ότι ο γάμος δεν είναι κάτι δεδομένο, θέλει διαρκή προσπάθεια, διεκδίκηση και είναι κάτι πολύ σοβαρό».
 
//www.youtube.com/embed/OtQSWLC_fM0

Για τις αποτυχίες στη ζωή της και την αισιοδοξία της: «Πολλές αποτυχίες είχα στην καριέρα και τη προσωπική μου ζωή, αλλά είναι επιλογή μου να βλέπω τα πράγματα με αισιοδοξία, να παραμένω ρομαντική, να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους και να έχω απεριόριστη αγάπη για τους άλλους».

Η σχέση της με τις πλαστικές: «Δεν έχω κάνει ποτέ τίποτα. Μου λένε «έχεις ρυτίδες», και απαντάω «35 χρονών είμαι, θα έχω! Μια χαρά είμαι έτσι!» Είμαι πολύ ήρεμη μ’ αυτά. Όταν μου λένε να κάνω botox, απαντάω «είμαι μικρή ακόμη»».

Για την εμπειρία της στην τηλεόραση: «Πέρασα τέλεια στην τηλεόραση. Σε όλα όσα έκανα τηλεοπτικά πέρασα καλά. Μέσα σ’ όλα αυτές τις φωνές, τις τσίτες, τα νούμερα και το ένα και το άλλο… Πολύ τσίτα τα πράγματα! Το πρωινό του Ant1 ήταν το χειρότερο γιατί ήταν σαν να έπεσα στο στόμα του λύκου, στη λάσπη να παλέψω. Προσπάθησαν να με κάνουν κάτι που δεν είμαι. Ήθελα για παράδειγμα να ντύνομαι όπως ξέρω- τη μόδα την ξέρω- και όπως αισθάνομαι άνετα, επίσης να λέω αυτά που θέλω να λέω, είμαι και αυθόρμητη, λίγο ταλαιπωρήθηκα… Με πίεζαν και πιεζόμουν και δεν ήμουν ο εαυτός μου. Επέμεναν πολύ με τα νούμερα και δεν είχαμε κοινή σύμπνοια. Είχα πιεστεί τότε πολύ στην τηλεόραση».

Η σχέση της με τον Ηλία Κρασσά: «Δεν με πείραξε που έγινε σύντομα γνωστή. Άπαξ και είμαι αποφασισμένη να κάνω κάτι, θα το κάνω. Είναι επιλογή μου και προσπάθεια μου, ασχέτως που θα πάει».