Ο Πέτρος Λαγούτης για τον εθισμό από τον τζόγο – «Καις ανθρώπους χωρίς να το καταλάβεις»

Πέτρος Λαγούτης

Σε μια εξομολόγηση ψυχής από τον ηθοποιό.

Ο Πέτρος Λαγούτης βρέθηκε καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη στα «Μεσάνυχτα» της Τετάρτης. Ο ηθοποιός μίλησε, μέσα σε όλα, ανοιχτά για τον εθισμό που είχε με τον τζόγο αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να καταφέρει σήμερα να είναι ελεύθερος από αυτόν.

«Ο τζόγος είναι ένας εθισμός από τους πιο σκληρούς, τους πιο δύσκολους και τους πιο ύπουλους, είναι μεγάλη αλήθεια αυτό. Έχει πολλές παγίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Λαγούτης, προσθέτοντας με ειλικρίνεια πως «μέχρι ένα σημείο είναι κοινωνικά αποδεκτός. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος έναν κοινωνικό παίκτη και πότε αυτός χάνει το όριο και γίνεται τζογαδόρος».

«Όταν ξεπερνάς τα όρια, στους άλλους εθισμούς φαίνεται στον τζόγο δεν φαίνεται. Αργεί να φανεί. Στον τζογαδόρο φαίνεται όταν πια είναι στα όρια της καταστροφής. Ο τζογαδόρος σιγά σιγά χάνει τα πάντα. Τα πάντα. Χάνει τη δουλειά του» σημείωσε ο γνωστός ηθοποιός. «Με την έννοια, όχι, δεν έμεινα ποτέ χωρίς δουλειά αλλά άρχισα να κάνω εκπτώσεις στη δουλειά μου. Άρα άρχισα να γίνομαι κάποιος άλλος. Είχα ανάγκη από χρήματα «τώρα και γρήγορα». Έφευγαν τα κριτήρια και άρχισα να κάνω στην τηλεόραση πράγματα που μπορεί να μην τα έκανα ποτέ».

«Εκπτώσεις στη δουλειά και γίνονται περίεργες οι σχέσεις με τους ανθρώπους. Αρχίζεις να έχεις ανάγκη βοήθειας, είτε οικονομικής είτε άλλης, αλλά πλησιάζεις τους ανθρώπους μόνο για βοήθεια. Ο άλλος, ακόμα και φίλος να είναι, κάποια στιγμή το καταλαβαίνει και αρχίζει να ξενίζει. Οπότε καις ανθρώπους, καις σχέσεις και χωρίς να το καταλάβεις έχεις γίνει ένας άλλος που σε κυβερνάει ο εθισμός» παραδέχθηκε ο Πέτρος Λαγούτης στην Ελεονώρα Μελέτη.

Συνεχίζοντας την εξομολόγηση ψυχής στα «Μεσάνυχτα», ο Πέτρος Λαγούτης ανέφερε πως «πρέπει να φτάσεις σε έναν προσωπικό πάτο, μια περίοδο που προσπαθείς να κρατηθείς από τα μαλλιά σου και λες ότι δεν πάει άλλο οπότε καλείσαι να ζητήσεις βοήθεια από ειδικούς»