Η ιστορία ζωής που συγκίνησε το MasterChef – «Από επιλογή δεν παντρεύτηκα έναν μαλ… που θα με ταϊζει»

MasterChef

«Από επιλογή έφυγα στα 14 από το σπίτι. Από επιλογή είμαι μόνη μου».

Η Κατερίνα Λένη ζει τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία και δουλεύει σε κομμωτήριο. Αγαπάει πολύ τη μαγειρική και ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα για το MasterChef. Η 36χρονη μαγείρεψε μια βελουτέ κολοκύθας με γαρίδες για τους κριτές, οι οποίοι βρήκαν το πιάτο εξαιρετικό και την πέρασαν στην επόμενη φάση με τρία “ναι”.

Παραβίασε κανονισμό και τον έκοψαν με συνοπτικές διαδικασίες

Η Κατερίνα, βέβαια, έχει και μια τραγική ιστορία ζωής από πίσω, καθώς στα 14 της αποφάσισε κι έφυγε από το σπίτι της γιατί δεν υπήρχαν οι σωστές συνθήκες που θα έπρεπε να υπάρχουν για να μεγαλώσει ένα παιδί.

Η εμφάνιση που δεν άρεσε σε Κοντιζά και Ιωαννίδη – «Βλέπω το ξυρισμένο στήθος σου»

«Έφυγα στα 14 από το σπίτι μου και τότε ξεκίνησα την κομμωτική. Μικρή ήμουν καλή μαθήτρια και όνειρό μου ήταν να σπουδάσω νομική. Επειδή οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές, χρειάστηκε να φύγω από το σπίτι και αποφάσισα να ακολουθήσω την κομμωτική όχι από επιλογή, αλλά αναγκαστικά γιατί έπρεπε να κάνω κάτι που θα μου φέρει γρήγορα άμεσο κέρδος, να μπορέσω να ορθοποδήσω μόνη μου. Πήγα σε σχολή στα 14 μου κι έκανα τρεις δουλειές ταυτόχρονα.

Τρέλανε τους κριτές με το μουσακά του, δεν άφησαν μπουκιά στο πιάτο

Οι γονείς μου χώρισαν σε πολύ μικρή ηλικία. Με τον πατέρα μου δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις. Και από τη στιγμή που δεν είχαμε σχέσεις με τον πατέρα μου, έπρεπε η μητέρα μου να δουλεύει όλη μέρα. Κάπου μέσα στα χρόνια της εφηβείας χάθηκε λίγο η μπάλα και υπήρξαν άλλες καταστάσεις. Δεν υπήρξαν αυτές οι συνθήκες που θα έπρεπε να υπάρχουν για να μεγαλώνει ένα παιδί σωστά. Κι έτσι αποφάσισα στα 14 να φύγω από το σπίτι.

Από επιλογή έφυγα στα 14 από το σπίτι. Από επιλογή είμαι μόνη μου. Από επιλογή δεν παντρεύτηκα έναν μαλ…α που θα με ταϊζει και θα με ποτίζει. Από επιλογή τα έχω κάνει όλα αυτά.

Αυτή την ποδιά την αφιερώνω στους φίλους μου και στη συγχωρεμένη τη γιαγιά μου που με έμαθε να μαγειρεύω. Έχω μία αδελφή, η οποία επειδή μοιάζει πάρα πολύ στον πατέρα μου και έχει στοιχεία του χαρακτήρα του που εμένα δεν μου ταιριάζουν, με την αδερφή μου δεν έχω επαφές. Τα κορίτσια με συνόδευσαν από τη Γερμανία εδώ, για μένα αυτές είναι οι αδερφές μου», είπε η Κατερίνα Λένη.