Το Πρωινό απαντά στο Ράδιο Αρβύλα: «Η σάτιρα δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ»

Ράδιο Αρβύλα

"Μου κάνει εντύπωση ότι στην πολύ δημοφιλή διασκεδαστική εκπομπή αναπαράγονται δηλώσεις που είναι εναντίον. Είχα καταλάβει ότι στην τηλεόραση δεν πρέπει να αναπαράγουμε πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούμε".

Με αφορμή τη σάτιρα που έκαναν οι Ράδιο Αρβύλα στις δηλώσεις που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα Τέμπη, το Πρωινό απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στον Αντώνη Κανάκη για όσα είχε πει για τις εκπομπές που φιλοξένησαν τον Αχιλλέα Μπέο. Αρχικά, ο Γιώργος Λιάγκας είπε τα εξής:

«Και να το πίστευε ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα έβγαινε να πει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη. Και να το πίστευε δεν θα το έλεγε, δεν είναι βλάκας. Δεν θα έπρεπε να το πει, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Έκανε λάθος ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι πολύ λεπτό ζήτημα για να κάνεις λεκτικά τερτίπια και καλά έκανε και ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς. Δεν θα έπρεπε να το πει, όμως δεν το εννοούσε».

Ράδιο Αρβύλα: «Καρφώνουν» συγκεκριμένες εκπομπές για τον Αχιλλέα Μπέο – «Προκαλεί θλίψη αλλά αποφασίσαμε να τον ξανακαλέσουμε»

Στη συνέχεια, ο Βαγγέλης Περρής επισήμανε τα εξής: «Μου κάνει εντύπωση ότι στην πολύ δημοφιλή διασκεδαστική εκπομπή αναπαράγονται δηλώσεις που είναι εναντίον. Είχα καταλάβει ότι στην τηλεόραση δεν πρέπει να αναπαράγουμε πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούμε. Προφανώς, ισχύει κάτι διαφορετικό, αναπαράγουμε πράγματα για να πούμε την αντίθεσή μας. Απ’ ό,τι παρακολούθησα, επικαλέστηκαν μία είδηση την οποία δεν την έδειξαν, την περιέγραψαν. Αυτό που είδαμε είναι κάτι άλλο από αυτό το οποίο έλεγαν. Αυτό το οποίο σχολίασαν στην πραγματικότητα ήταν η δική τους παρέμβαση».

Σε έντονο ύφος, η Άρια Καλύβα πρόσθεσε: «Ούτε για σάτιρα αυτό το θέμα ενδείκνυται. Εγώ θυμάμαι όταν κλαίγαμε όλοι μας εδώ μέσα, τώρα βλέποντας αυτό το βίντεο με τα χαχανητά, σφίχτηκε το στομάχι μου, πόνεσε η καρδιά μου. Δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ η σάτιρα».

Κλείνοντας το θέμα, ο Γιώργος Λιάγκας είπε με νόημα: «Η σάτιρα έχει ένα πλεονέκτημα, εσύ μπορείς να βγάλεις τον κ. Γεωργιάδη και να τον ξεσκίσεις, όμως θα δεχθείς κριτική. Η σάτιρα μπορεί να κρίνει ό,τι θέλει από τον κ. Γεωργιάδη, αλλά δεν θα δεχθεί κριτική γιατί είναι σάτιρα. Όπου Γεωργιάδης βάλτε και άλλο όνομα, καταλαβαίνετε τι εννοώ».