Συγκινεί ο Νίκος Υποφάντης για την μάχη του γιου του: «Το παιδί έχει καρκίνο, μου είπε ο γιατρός»

Νίκος Υποφάντης

"Είχαν απομονωθεί οι ήχοι και νόμιζα ότι δεν μπορώ να περπατήσω" περιγράφει ο Νίκος Υποφάντης.

Ο Νίκος Υποφάντης βρέθηκε καλεσμένος του Τάσου Ιορδανίδη, το απόγευμα του Σαββάτου, στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μπαμπα-δες» της ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο έμπειρος δημοσιογράφος μίλησε από καρδιάς για την μάχη που κλήθηκε να δώσει ο γιος του με τον καρκίνο και την αντίδραση που είχε ο ίδιος στην πρώτη ανακοίνωση του γιατρού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Υποφάντης εξομολογήθηκε πως «εκείνη τη στιγμή δεν ήταν η γυναίκα μου μαζί, ήταν η γιαγιά, έχουμε πάει στον γιατρό ο οποίος μου είπε «βγάλε την γιαγιά έξω και έλα να σου μιλήσω». Λέει, «κοίταξε να δεις, το παιδί έχει καρκίνο». Του λέω, «τι λες;» και μου απαντά πως «έχει καρκίνο, θα το παλέψετε, γίνεται όμως». Βγαίνοντας από το δωμάτιο του γιατρού, είναι το παιδί το οποίο πονάει αλλά γελάει γιατί είναι πάνω στην κατάσταση της μέθης για να μπορέσει να κάνει την εξέταση, είναι η πεθερά μου και, ενώ είμαστε στο κέντρο της Αθήνας, δεν ακούω ήχους».

«Έχουν απομονωθεί οι ήχοι και νομίζω ότι δεν μπορώ να περπατήσω. Δηλαδή έχει αρχίσει να υπάρχει μια τρικυμία, μια αστάθεια κάτω. Προσπαθούσα να κοιτάξω στο έδαφος, ασάφεια στους ήχους, ο χώρος άρχισε να συστέλλεται και να διαστέλλεται. Δεν είχα αντίληψη εκείνη την ώρα. Δίνεις μάχη. Δίνει μάχη το παιδί το ίδιο, δεν θα δώσεις εσύ; Δεν θα μπεις σε αυτή την ιστορία;».

«Αμέσως μετά, μόλις το παιδί ήρθε σπίτι ύστερα από πολύ δύσκολο αγώνα, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, αποφασίσαμε με τον μετέπειτα κουμπάρο μου, που και αυτός πήρε το παιδί του και είναι μια χαρά, να ασχοληθούμε με την βοήθεια των συλλόγων αυτών που είναι κοντά στα παιδιά. Με τη Φλόγα συγκεκριμένα, όμως δεν μπορούμε να πούμε αυτά που έχουμε ζήσει εκεί στην εκπομπή γιατί είναι δύσκολα» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο Νίκος Υποφάντης στην εκπομπή ειδικού ενδιαφέροντος της δημόσιας τηλεόρασης.