Σίσσυ Χρηστίδου: Ο ντόρος με το ρετούς στις φωτογραφίες και η απάντηση της

Σίσσυ Χρηστίδου

Τι αποφάσισε να κάνει;

H Σίσσυ Χρηστίδου έδωσε την πρώτη της κοινή συνέντευξη σε περιοδικό με τον Θοδωρή Μαραντίνη και μίλησαν για όλα στο People και στη Σόνια Καζόνι! Ανάμεσα σε αυτά και το πολυσυζητημένο ρετουσάρισμα…

Κάποια στιγμή είχε γίνει ντόρος με τις φωτογραφίες σου στα social media: αν τις ρετουσάρεις, πόσο τις ρετουσάρεις. Αισθάνθηκες άβολα με αυτό;

[dfp_ads id=236982]

Σ.: Καθόλου. Για μένα είναι ξεκάθαρο πως στο κομμάτι της δουλειάς μου οι φωτογραφίες μου που αφορούν ρούχα, μαγιό, καμπάνιες της εταιρείας μου προφανώς και θα είναι ρετουσαρισμένες. Προωθούν ένα προϊόν. Εδώ ρετουσάρονται όλες οι φωτογραφίσεις στα περιοδικά. Οι φωτογραφίσεις για το fashion brand μου γίνονται από επαγγελματίες φωτογράφους, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά που οφείλουν να κάνουν. Δεν θα το σχολιάσω, το θεωρώ αυτονόητο. Απλά πουλάει το ρετούς σαν θέμα και γι’ αυτό πήρε τόσο μεγάλη διάσταση. Τις φωτογραφίες προσωπικών μου στιγμών δεν τις έχω ρετουσάρει ποτέ. Φωτογραφίες με τα παιδιά μου, τον άντρα μου, από την καθημερινότητά μου.

Θ.: Πλέον ο καθένας από εμάς δεν ανεβάζει έτσι καμία φωτογραφία. Και μόνο ένα φίλτρο που περνάς είναι ρετούς από μόνο του.

Σ.: Με το που άρχισε να γίνεται, λοιπόν, αυτός ο ντόρος, ανέβαζα καπάκι και βίντεο από πάνω μέχρι κάτω, να δουν και το ρούχο πώς κινείται, το ύφασμά του. Από εκεί και πέρα, όταν βγάζω μια φωτογραφία ή τραβάω ένα βίντεο, ξέρω πολύ καλά τις γωνίες μου, ξέρω πολύ καλά να στηθώ στο φακό, οπότε φυσικά θα ανεβάσω αυτή που με κολακεύει.