Σίσσυ Χρηστίδου: «Γι’ αυτό επέλεξα να μη συμμετέχω και γω στο συνέδριο»

Σίσσυ Χρηστίδου

"Το δικό μου ερωτηματικό ήταν κυρίως για τα κίνητρα. Τα κίνητρα ποια είναι. Δεν μπορείς να ζητάς από μια γυναίκα να γίνει μητέρα για να στηρίξει την υπογονιμότητα της χώρας. Είναι δύο διαφορετικά θέματα" ξεκαθαρίζει η Σίσσυ Χρηστίδου.

Το πρωί της Κυριακής, η Σίσσυ Χρηστίδου επέλεξε να ξεκινήσει το «Έλα χαμογέλα» με τον σάλο που προκλήθηκε από το σεξιστικό και με πλήθος στερεότυπων απόσπασμα που δημιουργήθηκε προκειμένου να προβληθεί ένα συνέδριο «γονιμότητας». Ένα βίντεο που ανάγκασε έως και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου να αποσύρει την αιγίδα.

Η παρουσιάστρια της πρωινής ζώνης του OPEN δεν έκρυψε τον έντονο προβληματισμό της και σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Μου έγινε και μένα πρόσκληση και επέλεξα να μη συμμετέχω και γω σε αυτό το συνέδριο. Για τα κίνητρα πιο πολύ. Εμένα αυτό με προβληματίζει. Θέλω να πω πως δεν υπήρχαν οδηγίες, τύπου κείμενο. Υπήρχαν ερωτήσεις. Δηλαδή ήθελαν να πούμε ότι «στο Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας θα είμαι εκεί», «είναι σημαντική αυτή η ημέρα» και θα γίνοντας συγκεκριμένες ρωτήσεις όπως «τι σημαίνει για σένα παιδί», «τι συμβολίζει για σένα», «πόσο σημαντική είναι η απόκτηση ενός παιδιού», «πως μπορεί να συνδυαστεί με την δουλειά και την καριέρα». Εννοώ πως δεν υπήρχε ένα κείμενο που δόθηκε, ήταν ερωτήσεις για να ξέρεις τι θα πεις».

«Παρ’ όλα αυτά, για το σποτ που βγήκε, μιλούσα πάρα πολλή ώρα στο καμαρίνι μου με την κοπέλα που το έγραψε. Είχε την ιδέα, έκανε το κείμενο. Είναι δημοσιογράφος στο ιατρικό ρεπορτάζ πάρα πολλά χρόνια» πρόσθεσε η Σίσσυς Χρηστίδου. «Η Μπάγια Αντωνοπούλου δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει τι είναι μια επιτυχημένη και ολοκληρωμένη γυναίκα που μπορεί να είναι και οι δυο εκδοχές προφανώς. Είτε θέλει οικογένεια είτε θέλει καριέρα είναι δικαίωμα της. Να κάνει ότι ακριβώς θέλει. Το θέμα είναι ποια ήταν η πρόθεση, τελικά, πίσω από αυτό».

«Το δικό μου ερωτηματικό όσον αφορά αυτές τις ενέργειες ήταν κυρίως για τα κίνητρα. Τα κίνητρα ποια είναι. Δεν μπορείς να ζητάς από μια γυναίκα να γίνει μητέρα για να στηρίξει την υπογονιμότητα της χώρας. Είναι δύο διαφορετικά θέματα. Μπορείς να στηρίξεις την υπογονιμότητα της χώρας κατά τη γνώμη μου βοηθώντας τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά να το κάνουν πραγματικότητα το όνειρο αυτό».