Ρεγγίνα Μακέδου: «Αν δεν είχα κάνει τη μεταμόσχευση τώρα δε θα μιλούσαμε»

Ρεγγίνα Μακέδου

Όσα είπε η Ρεγγίνα Μακέδου μια μέρα μετά την έξοδο από το νοσοκομείο.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Aντώνη Σρόιτερ μίλησε η Ρεγγίνα Μακέδου, μέσω skype, το βράδυ της Τρίτης λίγες ώρες μετά την έξοδο της από το νοσοκομείο. Εκεί αναφέρθηκε από καρδιάς στην περιπέτεια με την υγεία της και έστειλε για ακόμη φορά μήνυμα αισιοδοξίας για το πόσο σημαντικό είναι να γίνει κανείς δότης μυελού των οστών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρεγγίνα Μακέδου τόνισε πως «βγήκα χθες από το νοσοκομείο. Τελείωσε η διαδικασία της μεταμόσχευσης. Είμαι πλέον στο σπίτι μου σε μίνι καραντίνα. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία για μένα, δεν είναι δύσκολη διαδικασία για τον δότη, αυτό πρέπει να το πούμε. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι δεν είναι χειρουργείο. Εγώ πήρα τα κύτταρα από μια απλή μετάγγιση, ο δότης έκανε μια μεγάλη πολύωρη αιμοδοσία».

«Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται και πρέπει να μας βοηθήσει να ζήσουμε γιατί οι έξι από τους δέκα χρειαζόμαστε δότη έναν άγνωστο, αλλιώς δεν ζούμε. Οι περισσότερες λευχαιμίες πλέον πηγαίνουν για μεταμόσχευση».

«Η μεταμόσχευση είναι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχημένη. Έχει δύσκολη αποθεραπεία, όμως αντιμετωπίζεται.  Η μεταμόσχευση σώζει ζωές. Εγώ αν δεν είχα κάνει τη μεταμόσχευση τώρα δε θα μιλούσαμε, θα ήμουν ήδη σε άλλη βόλτα» συμπλήρωσε η Ρεγγίνα Μακέδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Aντώνη Σρόιτερ το βράδυ της Τρίτης.