Ο Μίκης Θεοδωράκης για τα τούρκικα σήριαλ: «Ο εχθρός είναι προ των πυλών αν δεν μπήκε ήδη μέσα.»

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μίκης Θεοδωράκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «προκλητική στάση των καναλιών» και τονίζει «Αγοράζουν ό,τι τους σερβίρει η τούρκικη τηλεοπτική αγορά η οποία ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Μπορεί να μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου, αν δεν το προσέξουμε όμως σίγουρα θα βρεθούμε εκτός του τόπου μας και της γλώσσας μας μια μέρα που δεν είναι μακρινή…

Χθες το απόγευμα, ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι πρόβαλε το ένα πίσω από το άλλο δύο τούρκικες σειρές, μια ιστορικού και μία ερωτικού περιεχομένου έτσι για ποικιλία.

Η προκλητική αυτή στάση των καναλιών που προβάλλουν ανενδοίαστα ό,τι πιο ευτελές τους σερβίρει η τούρκικη προπαγάνδα, μοιάζει να προβληματίζει ελάχιστους.

Στο βωμό του κέρδους –δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε άλλους λόγους- τα ελληνικά κανάλια αγοράζουν ό,τι τους σερβίρει η τούρκικη τηλεοπτική αγορά η οποία ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της. Σε μια Ελλάδα, αδύναμη να αντιδράσει, υπνωτισμένη λες από τα επανωτά χτυπήματα και μέσα στο στρόβιλο των τελευταίων μέτρων που δίνουν τη χαριστική βολή, η γείτων χώρα με γνωστή υψηλών προδιαγραφών προπαγάνδα βρήκε τη χρυσή ευκαιρία. Κύριοι των καναλιών, γιατί πέσατε στην παγίδα της ανθελληνικής προπαγάνδας;

Όλα αυτά που μας σερβίρουν –πέρα από το ….ιστορικό έκτρωμα- ουδόλως αντικατοπτρίζουν την εικόνα του τουρκικού λαού και της καθημερινότητας που βιώνει, παγιδευμένος ανάμεσα στη φτώχια και το μουσουλμανικό φανατισμό. Πρόκειται για την εικόνα μιας «άλλης» φανταστικής χώρας, αυτής που θέλουν δείξουν στην Ευρώπη για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Ας είμαστε σε εγρήγορση, ο εχθρός είναι προ των πυλών αν δεν μπήκε ήδη μέσα.»

Διαβάστε ακόμη:

Μανούσος Μανουσάκης : «Οι Έλληνες μεγαλώνουν βλέποντας μαγειρικές, κουτσομπολιά και ξένες σειρές»

Μιχαλολιάκος: Απαγορεύει στους βουλευτές του να βλέπουν τουρκικά σίριαλ!

ΚΑΙ το μεσημέρι η τηλεόραση μιλάει τούρκικα…

Γνωστός πρωταγωνιστής της TV : «Τα τουρκικά σήριαλ είναι αίσχος. Οι κουτσομπολίστιες εκπομπές είναι αισχρές πραγματικά…»

Χρ. Παπακαλιάτης: «Βαριέμαι πάρα πολύ τα τούρκικα…»

Κόκλας: Τα τούρκικα σαν παραγωγές… ούτε στον ύπνο μας!