Ο Γιώργος Μητσικώστας μιλά για τους λόγους που τον κράτησαν εκτός τηλεόρασης…

Ο σόουμαν επιστρέφει ξανά την ερχόμενη Πέμπτη με το επιτυχημένο MHTSI SHOW στο ETV

Μιλώντας στο περιοδικό 7 Μερες TV και στην Εύη Βαλή ο Γιώργος Μητσικώστας αποκαλύπτει πώς έχει αλλάξει η επικοινωνία του με τον κόσμο αλλά και για ακραίες αντιδράσεις στην σάτιρα του.

Έχετε δηλώσει ότι πολλαπλασιάζονται οι αφανείς εχθροί σας. Πώς το έχετε συμπεράνει αυτό;

Μετά από 25 χρόνια στο χώρο, μπορώ να πω ότι τους φίλους τους ξέρεις, τους αφανείς εχθρούς δεν τους ξέρεις ποτέ. Βέβαια, έχει παρατηρηθεί και άτομα τα οποία σου το παίζαν φίλοι να σου σκάψουνε το λάκκο. Εγώ έχω μάθει να θαυμάζω το καλύτερο, γιατί αυτό σε κάνει να γίνεις και εσύ καλύτερος.

Η πιο ακραία αντίδραση από άτομο που έχετε σατιρίσει, ποια ήταν;

Αν θέλουμε να μιλήσουμε λίγο μεταφορικά, η πιο ακραία αντίδραση είναι κάποιος να σε μπλοκάρει και να σε κάνει persona non grata στα media. Κάποτε, πριν από κάποια χρόνια, μπορεί να έφτανε σε εμένα ότι κάποιος έχει δυσαρεστηθεί επειδή τον έκανα, δεν φαίνονταν όμως οι επιπτώσεις. Αργότερα πιστεύω ότι αυτό διογκώθηκε και έγινε μια συνιστώσα με τα ανάλογα αποτελέσματα. Πάντως νομίζω ότι μόνο η δική μου σάτιρα ενόχλησε, γιατί ήμουν από τα άτομα που έχουν μπλοκαριστεί περισσότερο. Ενώ είμαι 25 χρόνια στο χώρο, τηλεόραση έχω κάνει μόνο τα 15. Άλλες εκπομπές υπήρχαν ενδεχομένως επειδή δεν ενοχλούσαν κανέναν. Αν έκανα επιδερμική σάτιρα, θα έκανα κάθε χρόνο τηλεόραση.