Ο Άκης Πετρετζίκης μίλησε για τη «Λίστα» του στο «Πρωινό MEGA»

Πως προέκυψε η ιδέα της εκπομπής; - Τι είπε για την περιπέτεια του στον Όλυμπο

Σε πυρετό προετοιμασιών ο τηλεοπτικός chef για τις δύο εκπομπές που ετοιμάζονται να βγουν στον αέρα με εκείνον στο «τιμόνι». Καλεσμένος στο Πρωινό MEGA ο chef μίλησε για την «Λίστα του Άκη» όπως ονομάζεται η εβδομάδιαία εκπομπή που αναλαμβάνει, τα πολύωρα και δύσκολα γυρίσματα, αλλά και την χρονοβόρα προετοιμασία του κάθε επεισοδίου που θα απολάυσουμε στις οθόνες μας με τη νέα σεζόν.

«Η εκπομπή θα λέγεται «Η λίστα του Άκη» είναι ένα πρόζτεκτ που ξεκινήσαμε από πέρυσι να το παρουσιάσουμε στο MEGA. Φέτος ήταν η χρονιά του να γίνει. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη εκπομπή. Είχα ένα φίλο σκηνοθέτη, τον Αποστόλη Παπαθανασίου, που του είχα πει οτι θέλω να κάνω μια εκπομπή που δε θέλω να μοιάζει σε αυτά που παίζουν στην τηλεόραση. Και μου λέει κοίταξε να δεις Άκη εγώ δε μπορώ να σου κάνω εκπομπή μαγειρικής γιατί δε μου αρέσει η μαγειρική. Μα του λέω εγώ θέλω να κάνω μαζί σου την εκπομπή γιατί σε εμπιστεύομαι πάρα πολύ για αυτό το πράγμα. Και μου λέει κοίταξε, αν μπορούμε να βρούμε ένα κόνσεπτ που να με κάνεις να δω εμένα μαγειρική ενώ δε βλέπω μαγειρική, αυτό θα είναι επιτυχία. Κι εκεί πέρα στηριχτήκαμε. Έχει να κάνει περισσότερο με τους ανθρώπους παρά με τη μαγειρική, έχει μαγειρική μέσα, είναι εκπομπή μαγειρικής.

Τι είπε για την περιπέτεια του στον Όλυμπο;
«Ήμασταν πάνω στο καταφύγιο στα 2700μ, 2600μ, λίγο πριν την κορυφή και έβγαλε η ΕΜΥ έκτακτο ότι τις επόμενες 4 μέρες θα βρέχει. Είπαμε να ξεκινήσουμε πρωί πρωί γιατί το ανέβασμα είναι κανένα 10ωρο 12ωρο, το κατέβασμα είναι πιο λίγο κανένα 6ωρο. Οπότε ξεκινήσαμε πρωί και λογαριάζαμε να πιάσει 3 με 4 η βροχή αλλά στις 12… Και είχαμε και τον εξοπλισμό μαζί.»

Δείτε όλα όσα είπε για τη νέα εβδομαδιαία εκπομπή και την καθημερινή που αναλαμβάνει: