Δημήτρης Σκαρμούτσος για Άκη Πετρετζίκη: «Επαγγελματικά δεν ξέρω τι κάνει»

«Πρέπει να έχεις εδραιώσει το επαγγελματικό σου στη μαγειρική για να κάνεις το άλλο με ασφάλεια»

O chef είχε σε πρόσφατη του συνέντευξη αποκαλύψει πως ακόμα τηλεοπτικά δεν έχει κλείσει κάτι, αν και συζητά προτάσεις και πως αν το «Χωρίς Συνταγή» επιστρέψει στις οθόνες μας θα είναι με διαφορετικό κονσεπτ και σίγουρα στο δεύτερο μισό της σεζόν που έρχεται. Μιλώντας στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μίλησε για το «τηλεοπτικό του παιδί» Άκη Πετρετζίκη, τον πρώτο Ελληνα master chef δηλαδή…

«Δεν νομίζω ότι μπορώ να τον κρίνω. Θεωρώ ότι η τηλεοπτική του πορεία είναι εξαιρετική. Από εκεί και πέρα επαγγελματικά δεν ξέρω τι κάνει. Δηλαδή αν δουλεύει σε κάποιο μαγαζί δεν δουλεύει κλπ. Θεωρώ ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να διαλέξει τι θα κανει στη ζωή του. Δηλαδή αν πεις ότι είμαι μάγειρας, πρέπει να είσαι μάγειρας. Αν πεις ότι θα είμαι μάγειρας και θα κάνω και τηλεόραση πρέεπι να είσαι μάγειρας και να κάνεις και τηλεόραση με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν πεις ότι θα είμαι τηλεοπτικός μάγειρας μόνο, οκ να είσαι τηλεοπτικός μάγειρας μόνο.

Εγώ ευτυχώς δεν παράτησα ποτέ την μαγειρική επαγγελματικά. Δηλαδή κάνω όλα τα άλλα και πηγαίνω μετά στο μαγαζί. Τώρα θα φύγω από εδώ θα φορέσω τη στολή μου και θα πάω στο μαγαζί να μαγειρέψω. θα μπορούσα να πάω σπίτι μου και να πω «α τώρα θα αράξω». Δε το κάνω. Ο Άκης έχει μια πάρα πολύ καλή τηλεοπτική πορεία και του εύχομαι τα καλύτερα. Δεν ξέρω τι κάνει επαγγελματικά με τη μαγειρική οπότε δεν μπορώ να κρίνω. θεωρώ ότι οι σχολές οι δικές μας που είμαστε λίγο πιο παλιοί, μεγαλώσαμε μαγειρικά διαφορετικά από ότι μεγαλώνουν σήμερα τα νέα παιδιά. Οι επιρροές που είχαμε εμείς από την τηλεόραση ήταν τίποτα, δεν υπήρχε μαγειρική στην τηλεόραση όταν εμείς γινόμασταν μάγειρας. Οπότε εμείς είχαμε μόνο τη μαγειρική. Τα νέα παιδιά έχουν αρκετές επιρροές από την τηλεόραση οπότε μπορεί να θεωρούν ότι το «ότι είμαι τηλεοπτικός μάγειρας μου φτάνει αυτό». Κάποια στιγμή η τηλεόραση θα σε αφήσει. Έχει αφήσει πάρα πολλούς ανθρώπους, οπότε θα αφήσει και εμάς μαζί. Πρέπει να έχεις εδραιώσει το επαγγελματικό σου στη μαγειρική για να κάνεις το άλλο με ασφάλεια.

Δείτε όσα είπε για τον Άκη Πετρετζίκη:

Περισσότερα latest news »