Ντόρα Μακρυγιάννη: «Ξέφυγε και με χάλασε που έγινε το κουτσομπολίστικο… της Μακρυγιάννη για να βγάλουμε θέμα»

Ντόρα Μακρυγιάννη

"Μπορεί πολύ εύκολα να σε χειραγωγήσει ο οποιοσδήποτε σε νεαρή ηλικία πρώτα ψυχολογικά και μετά αυτό θα πάει σωματικά" εξομολογήθηκε η Ντόρα Μακρυγιάννη.

Την Ντόρα Μακρυγιάννη και τον Λευτέρη Ζαμπετάκη φιλοξένησε ο Τάσος Τρύφωνος, το απόγευμα της Κυριακής, στην εκπομπή Τετ Α Τετ που προβλήθηκε στην κυπριακή τηλεόραση. Οι δύο πρωταγωνιστές μίλησαν για την θεατρική τους σύμπραξη στην παράσταση «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» ενώ η Ντόρα Μακρυγιάννη αναφέρθηκε και στην προσωπική της ζωή την περίοδο που βίωσε μια κακοποιητική σχέση σε ηλικία 16 ετών.

Ειδικότερα, η Ντόρα Μακρυγιάννη εξομολογήθηκε πως «κακοποιητική συμπεριφορά στον χώρο δεν έζησα ούτε και θα την επέτρεπα γιατί το έχω ζήσει στην προσωπική μου ζωή οπότε ήμουν λίγο εκπαιδευμένη σε αυτό και δεν θα άφηνα συμπεριφορές να με επηρεάσουν. Όταν ήμουν 16 χρονών είχα μια κακοποιητική σχέση. Το έχω επικοινωνήσει, το έχω πει και τότε πολύς κόσμος μου έστελνε μηνύματα αλλά συνειδητοποιείς πόσο αλλού μπορεί να πάει μια εξομολόγηση κοινή που μπορεί να συμβεί. Δηλαδή τον πρώτο καιρό, όταν το επικοινώνησα στην πρώτη συνέντευξη, ήταν πολύ καλά όλα και είναι ωραίο να καταλαβαίνει ο άλλος πως δεν είναι μόνος αλλά υπάρχουν και άλλοι που το έχουν βιώσει. Είναι και πολύ σημαντικό για τον κάθε άνθρωπο να δει ότι είσαι καλά τώρα μιας και του δίνει μια ελπίδα ότι μπορεί να το προσπεράσει».

«Απλά μετά αυτό ξέφυγε λίγο και αυτό ήταν που με χάλασε. Έγινε το κουτσομπολίστικο, «της Μακρυγιάννη», το να βγάλουμε θέμα, το να το κάνουμε τίτλο και δεν πηγαίναμε στα πιο ενδόμυχα, σε μια πιο σοβαρή συζήτηση και στο τι είναι τελικά αυτό. Αυτό νομίζω ότι μόνο καλό δεν έκανε μετέπειτα».

«Ήταν δυο χρόνια μεγαλύτερος. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ εύκολα, όχι μόνο λόγω επαρχίας, γιατί ήταν τέτοια η ηλικία. Μπορεί πολύ εύκολα να σε χειραγωγήσει ο οποιοσδήποτε πρώτα ψυχολογικά και μετά αυτό θα πάει σωματικά. Δεν ξεκινάει κατευθείαν σωματικά, υπάρχει πριν μια άλλη χειραγώγηση. Έχουν να κάνουν πάρα πολλοί παράγοντες για το πως θα το αντιμετωπίσεις όλο αυτό. Εμένα ήρθε το ότι δεν μπορεί άλλο αυτό να συνεχιστεί. Δηλαδή αν και απευθύνθηκα σε ειδικό, ίσα ίσα δεν πήρα βοήθεια από αυτό γιατί δεν ήταν μια κατάθλιψη που μου έβγαινε από μικρή αλλά ήταν από συγκεκριμένο γεγονός. Οπότε εκεί ήταν λάθος ο χειρισμός από εμένα στο πως αυτό θα συμβεί και αυτό είναι που με ξύπνησε. Γιατί ήταν λάθος αυτό που έβλεπα να συμβαίνει από τον ειδικό, γιατί μου είχε δώσει μια αγωγή τεράστια και θυμάμαι την μητέρα μου που την πέταξα».

«Αφού κοινοποιήθηκε πια όλο αυτό που ζούσα, το είπα στους γονείς μου. Δεν γινόταν αλλιώς πια γιατί φαινόταν. Μου έφυγε εμένα το βάρος ότι πρέπει να προστατεύω και τους δικούς μου, επειδή δεν τους το λέω, και εκεί είναι που εγώ έσπασα και βγήκε όλο» συμπλήρωσε, επίσης, η Ντόρα Μακρυγιάννη στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάσο Τρύφωνος για τον Alpha Κύπρου.