Ντόρα Μακρυγιάννη: «Αρρώστησα και κάποια στιγμή είπα ότι δεν μπορεί η ζωή μου να είναι έτσι»

Ντόρα Μακρυγιάννη

"Δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα που δεν την ενόχλησε το "παλαιάς κοπής" και δεν νομίζω ότι υπάρχει και άντρας που δεν τον ενόχλησε", αναφέρει χαρακτηριστικά η Ντόρα Μακρυγιάννη.

Η Ντόρα Μακρυγιάννη, καλεσμένη στο Πρωινό, μίλησε για όσα βίωσε η ίδια στο παρελθόν, όταν είχε υποστεί από τον τότε σύντροφό της ψυχολογική και σωματική βία.

«Υπήρχε ψυχολογική και σωματική βία σε σχέση μου παλιά, αλλά όταν βγήκα και είπα δημόσια τι πέρασα τότε, δεν ήταν επειδή ήθελα να το βγάλω από μέσα μου. Εγώ το είχα λύσει ήδη αυτό. Βγήκα από το βήμα που έχω για να βοηθήσω γυναίκες ότι ποτέ δεν είναι αργά.

Αρρώστησα και κάποια στιγμή είπα ότι δεν μπορεί η ζωή μου να είναι έτσι από εδώ και πέρα και ότι δεν μπορώ να ρίχνω συνέχεια τις ευθύνες πάνω μου, ότι εγώ φταίω. Βρήκα μόνη μου τη δύναμη για να ξεφύγω από αυτό και μετά απευθύνθηκα και σε έναν ειδικό».

Για τις καταγγελίες που γίνονται τις τελευταίες μέρες από γυναίκες και άνδρες ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και τη φράση «άνδρες παλαιάς κοπής» που ανέφερε ο Παύλος Χαικάλης, λέει η Ντόρα Μακρυγιάννη:

«Το τι γινόταν παλιά, δεν σημαίνει ότι είναι πάντα σωστό. Είμαστε στο 2021. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα που δεν την ενόχλησε το «παλαιάς κοπής» και δεν νομίζω ότι υπάρχει και άντρας που δεν τον ενόχλησε. Γενικά, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας, γιατί πίσω από αυτό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δώσει πολύ μόχθο και δουλειά για να μπορέσουν να αποκαλύψουν το οτιδήποτε κρατούν κρυφό.

Το συγγνώμη μπορεί να το έχουν οι ίδιοι που το λένε ανάγκη, αλλά δεν νομίζω ότι σου μαλακώνει την ψυχή και το τραύμα που έχεις μια συγγνώμη. Αν έχεις προχωρήσει πραγματικά και έχεις αφήσει κάτι πίσω σου, η συγγνώμη δεν είναι κάτι. Δεν περιμένεις μια συγγνώμη για να προχωρήσεις. Είναι περισσότερο γι’ αυτόν που θα την ζητήσει τη συγγνώμη, όχι γι’ αυτόν που θα την δεχτεί».