Νίκος Πουλμέντης: «Πήγα να αφαιρέσω ένα σπυράκι και μου λένε: πες μας τον κοντινότερο συγγενή σου, πεθαίνεις τώρα»

Νίκος Πουλμέντης

"Είχα 99% φραγμένη την κεντρική αρτηρία της καρδιάς, έτρεχαν οι τελευταίες σταγόνες αίματος", περιγράφει ο βραβευμένος σεφ.

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου φιλοξενήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (6/11) ο Νίκος Πουλμέντης. Ο διακεκριμένος σεφ περιέγραψε το πώς ένας άγνωστος Έλληνας τον βοήθησε να βρει δουλειά στη Νέα Υόρκη όταν ήταν αποφασισμένος να γυρίσει στην Ελλάδα, μιλάει για την κόρη του Μαριάννα Πουλμέντη, που συμμετείχε στο ελληνικό MasterChef, ενώ σοκάρει με την περιγραφή του για την ημέρα που έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο.

«Έχω 4 παιδιά. Η μεγάλη μου κόρη από τον πρώτο μου γάμο πήγε στο ελληνικό MasterChef. Τα πήγε πολύ καλά αλλά δεν τα κατάφερε με το θέμα της ψυχολογίας. Αυτά τα προγράμματα έχουν πολλή ψυχολογική πίεση, την πίεσαν και αγριεύτηκε σαν παιδί», δηλώνει ο Νίκος Πουλμέντης.

«Σαν μαγείρισσα έχει ταλέντο, είναι καλή. Μου ζήτησε συμβουλές, το τελευταίο γλυκό που έκανε ήταν δικό μου. Είναι διστακτική με το να έρθει στην Αμερική αλλά το σπίτι είναι πάντα ανοιχτό», συμπληρώνει ο γνωστός σεφ, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Πριν από 6 χρόνια ακριβώς κάπνιζα σαν φουγάρο και πάω σε έναν γιατρό να βγάλω ένα σπυράκι που είχα πίσω στην πλάτη. Μου λέει: θα πας να κάνεις κάποιες εξετάσεις, γιατί θα σε κοιμήσω για να σου το αφαιρέσω, έχει μολυνθεί», περιγράφει στη συνέχεια για πρώτη φορά δημόσια ο Νίκος Πουλμέντης για τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του.

«Μου κάνει ένα καρδιογράφημα ο γιατρός και μου λέει: πες μου τώρα ποιος είναι ο στενότερος συγγενής σου, πεθαίνεις. Δίνω το τηλέφωνο της γυναίκας μου και έψαχναν νοσοκομείο να με στείλουν. Εγώ δεν ένιωθα τίποτα αλλά είχα 99% φραγμένη την κεντρική αρτηρία της καρδιάς. Μου πέρασαν stent, περνούσαν οι τελευταίες σταγόνες και τη γλίτωσα στο χιλιοστό», καταλήγει στην αφήγησή του ο Νίκος Πουλμέντης.