Μίνως Μάτσας: «Τρόμαζα, ο Μίκης ήταν ένα μέγεθος υπέρφυσικο με τα μαύρα ρούχα»

Μίνως Μάτσας

"Η μαμά μου, όταν δεν έκανα τα πράγματα που έπρεπε στο σπίτι, με φοβέριζε με τον Μίκη Θεοδωράκη" αποκάλυψε ο Μίνως Μάτσας.

Ο Μίνως Μάτσας βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» προκειμένου να συναντήσει τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, δε, ο γνωστός μουσικός αναφέρθηκε στη γνωριμία και την μακρόχρονη σχέση με τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μίνως Μάτσας εξομολογήθηκε πως «το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη ήταν τεράστιο. Δεν καταλάβαινα την σπουδαιότητα του αλλά μου άρεσε που έβλεπα δέκα, δεκαπέντε μουσικούς να παίζουν, τον Μίκη να διευθύνει, την Μαρία Φαραντούρη και τον Γιώργο Νταλάρα να μπαίνουν. Δηλαδή έβλεπα ότι γινόταν ένα πράγμα πολύ ωραίο. Δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι άλλο παρά να ασχοληθώ με την μουσική».

«Η μαμά μου, όταν δεν έκανα τα πράγματα που έπρεπε στο σπίτι, με φοβέριζε λέγοντας μου «μάζεψε γιατί έρχεται ο Μίκης για ραντεβού». Και εγώ τα έφτιαχνα όλα. Ήταν ένα μέγεθος υπέρφυσικο σαν άνθρωπος και έτσι τρόμαζα… Και με τα μαύρα ρούχα».

«Όταν το είχα πει στην πρώτη συνέντευξη που έδωσα, είχε θυμώσει και μου λέει «γιατί λες αυτά τα πράγματα για μένα;». Τι να πω όμως αφού αυτή ήταν η αλήθεια» συμπλήρωσε ο Μίνως Μάτσας στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.