Μάρκος Σεφερλής: «Όποιος θέλει να ακουστεί πετάει το όνομα Σεφερλής»

Μετάνιωσε για τη φάρσα στους ηλικιωμένους;

Ο παρουσιαστής του νέου πρωινού του Mega – λου καναλιού, Μάρκος Σεφερλής σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο περιοδικό People και στην Σόνια Καζόνι, μίλησε για τη θερμή υποδοχή των πρώτων ημερών από τους τηλεθεατές, αλλά και για τη φάρσα για την οποία ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

«Πίστευα από την αρχή πως μπορώ να ανταποκριθώ»

«Όταν αποδέχτηκα την πρόταση για το πρωινό, πίστευα ότι μπορώ να ανταποκριθώ, διότι στο θέατρο κάνω ακριβώς αυτό: Ψυχαγωγώ τον κόσμο. Το stand up comedy στην αρχή της παράστασης έχει το στοιχείο της αλληλεπίδρασης με το κοινό, το ίδιο που χαρακτηρίζει και μια ζωντανή εκπομπή. Το να παρουσιάζω κάποια θέματα ή να μεσολαβώ στην κάθε κουβέντα λέγοντας αστεία, όπου το επιτρέπει ή το επιβάλλει η περίσταση, δεν μου είναι δύσκολο, γι’ αυτό και είπα το “ναι”. Έγινε πολύς ντόρος γύρω από το τι θα είναι το νέο πρωινό. Υπήρχε μεγάλη αναμονή κι αυτό φάνηκε από την πρώτη μέρα. Κάπου διάβασα πως μπήκαν 100.000 νέοι τηλεθεατές στην πρωινή ζώνη, έστω από περιέργεια, για να δουν τι είναι αυτό το νέο προϊόν. Φαίνεται, μάλιστα, μια τάση του νεανικού κοινού προς τη νέα αυτή εκπομπή, που είναι διαφορετική απ’ ό,τι προϋπήρχε. Η υποδοχή των πρώτων ημερών ήταν θερμή, αλλά δεν επαναπαύομαι σε αυτό».

 Όποιος θέλει να ακουστεί πετάει το όνομα “Σεφερλής”»

«Στενοχωρήθηκα με αυτό που έγινε με τη φάρσα για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι γιατί άγχωσα το ηλικιωμένο ζευγάρι. Αν και η αλήθεια είναι πως δεν είχα καλή “επιστροφή” και δεν άκουγα καλά τι έλεγαν, κάτι που δεν το έχω ξαναπεί. Δεν το λέω σαν δικαιολογία. Ό,τι είπα το είπα με χιούμορ και όχι με σκοπό να τους στενοχωρήσω και να τους ταράξω. Ζήτησα συγνώμη με όλη μου την καρδιά και όχι επειδή φοβήθηκα τις μηνύσεις. Ο δεύτερος λόγος που στενοχωρήθηκα, όμως, είναι πως μετά από τόσα χρόνια που γίνονται φάρσες, και μάλιστα πολύ χειρότερες από αυτές που έκανα εγώ, κανένας φορέας δεν είχε δείξει τέτοια ευαισθησία. Αν αυτό είχε συμβεί σε μια εκπομπή που δεν σημειώνει τόσο μεγάλη επιτυχία, δεν πιστεύω πως θα υπήρχε όλη αυτή η αντίδραση. Είναι κάτι που δεν το λέω εγώ, ειπώθηκε μετά σε εκπομπές και γράφτηκε στο Internet.

Ειδικά όταν ακούστηκε πάλι το “Μήνυση στον Σεφερλή” για το θέμα με την τεχνητή γονιμοποίηση των σκύλων που έκανε ο Χρήστος Νέζος. Άρχισαν πια να λένε: “Έμεινα από τσιγάρα; Θα κάνω μήνυση στον Σεφερλή”. Όταν κάτι έχει τόσο μεγάλη απήχηση, φέρνει και ακραίες αντιδράσεις. Κάποιοι δεν μπορούσαν να διαχειριστούν όλο αυτό που συνέβη τις πρώτες μέρες και ήθελαν με κάποιον τρόπο να το χτυπήσουν. Όμως, όλη αυτή την ευθιξία θα ήθελα να τη δείξουν και σε άλλες, πραγματικά σοβαρές, καταστάσεις που ζούμε καθημερινά, όχι μόνο σε φάρσες. Αυτή η στοχοποίηση, που όποιος θέλει να ακουστεί πετάει το όνομα “Σεφερλής”, με ενοχλεί».