Μάνος Παπαγιάννης – Σοφία Παυλίδου: Η Βάσια Παναγοπούλου κρατά αποστάσεις…

Βάσια Παναγοπούλου

"Η επιχείρηση θεάτρου δεν είναι εδώ για να τιμωρήσει ή να υποκαταστήσει την αστυνομία ή το δικαστήριο. Τι μπορώ να κάνω εγώ; Μπορώ να κάνω κάτι και δεν το έχω κάνει; Περιμένω τη Σοφία να έρθει πίσω στη δουλειά της, δεν έχω να καλύψω κανέναν".

Μεγάλη έκταση έχει πάρει -όπως ήταν αναμενόμενο- το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη στα καμαρίνια του θεάτρου «Χυτήριο». Η Σοφία Παυλίδου καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση από τον Μάνο Παπαγιάννη, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η Βάσια Παναγοπούλου, ιδιοκτήτρια του θεάτρου, αναφερόμενη στο γεγονός, δήλωσε τα εξής:

[dfp_ads id=236982]

«Μου τηλεφώνησε η Σοφία Παυλίδου και μου είπε ότι υπήρχε μια ένταση στα καμαρίνια με τον Μάνο. Της είπα ότι στο θέατρο υπάρχει ο υπεύθυνος θεάτρου και ο υπεύθυνος παράστασης, οι οποίοι θα διαχειριστούν το γεγονός. Έφτασα στο σπίτι μου και μετά από κάποιες ώρες μου ήρθε ένα χαρτί από τη Σοφία, από το νοσοκομείο, που έλεγε ότι πρέπει να πάρει τριήμερη αναρρωτική άδεια. Της απάντησα ότι θα γίνει αυτό που πρέπει και είμαι στη διάθεσή της να βοηθήσω όσο μπορώ και σε ότι αφορά σε μένα και το θέατρο θα πρέπει να διαφυλαχτεί η παράσταση.

Είμαι απόλυτη σε αυτό, καταδικάζω οποιαδήποτε βιαιοπραγία, κυρίως εναντίον των γυναικών -αυτό είναι δεδομένο και αδιαμφισβήτητο.  Η υπόθεση η συγκεκριμένη, όμως, έχει τραβήξει τον δρόμο της δικαιοσύνης, οπότε δεν μπορώ να λάβω θέση σε αυτό.

Μάνος Παπαγιάννης: Κανονικά στο θέατρο με την Αγγελική Δαλιάνη

Η επιχείρηση θεάτρου δεν είναι εδώ για να τιμωρήσει ή να υποκαταστήσει την αστυνομία ή το δικαστήριο. Τι μπορώ να κάνω εγώ; Μπορώ να κάνω κάτι και δεν το έχω κάνει; Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι ότι περιμένω τη Σοφία να έρθει πίσω στη δουλειά της, δεν έχω να καλύψω κανέναν. Αν χρειαστεί και αν ερωτηθώ θα πω αυτά που ξέρω, όχι αυτά που φαντάζομαι ούτε εικασίες. Θα πω αυτά που γνωρίζω. Συγγνώμη πρέπει να ζητήσουμε στους θεατές αυτής της βραδιάς που ήρθαν εδώ και άκουσαν τις φωνές. Για μένα είναι και οι δύο επιλογές απόλυτα δικές μου και ο Μάνος Παπαγιάννης και η Σοφία Παυλίδου.

Δεν νομιμοποιούμαι να απολύσω κανέναν άνθρωπο επειδή έχει συμβεί το οτιδήποτε. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ την παράσταση καλλιτεχνικά, τι συμβαίνει πάνω στη σκηνή και πρέπει να υπερασπιστώ και το ψωμί όχι μόνο αυτών που είναι στα φώτα αλλά και όλων των εργαζόμενων του Χυτηρίου».

Παυλίδου κατά Παπαγιάννη: «Με άρπαξε από το λαιμό, μου έλεγε “θα σου γαμ…ω ότι έχεις και δεν έχεις”»