Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι αποκάλυψε για το γνωστό «μαύρο τηλέφωνο» στο Μέγαρο Μαξίμου;

Κυριάκος Μητσοτάκης

"Αν χτυπήσει βράδυ, όπως έχει γίνει, σημαίνει ότι κάτι πολύ κακό έχει συμβεί. Δεν είναι για καλό", είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός της χώρας φιλοξενήθηκε στο The 2Night Show της Δευτέρας και μεταξύ άλλων αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που επικοινωνεί ο ίδιος με πολιτικούς του ομολόγους, ενώ αναφέρθηκε και στο γνωστό «μαύρο τηλέφωνο» στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το τηλέφωνο των προέδρων είναι μαύρο και αφορά σε ασφαλείς επικοινωνίες μεταξύ των στελεχών της Κυβέρνησης. Υπάρχει στο γραφείο και στο σπίτι μου και είναι το τηλέφωνο που εύχεσαι να μη χτυπήσει βράδυ. Αν χτυπήσει βράδυ, όπως έχει γίνει, σημαίνει ότι κάτι πολύ κακό έχει συμβεί. Δεν είναι για καλό», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ευτυχώς δεν έχει πάρει κανένας κατά λάθος, διότι θα άκουγε τα εξ αμάξης», τόνισε χαριτολογώντας.

«Όταν με ζητήσει κάποιος πολιτικός αρχηγός ή κάποιος πρωθυπουργός ξένης χώρας, θα πάρει στη σταθερή γραμμή. Αν υπάρχει λόγος για ασφαλή επικοινωνία, θα προβλέψουμε να μιλήσουμε από συγκεκριμένα τηλέφωνα», ανέφερε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όμως με μία σειρά από ομολόγους μου μπορούμε να μιλήσουμε και κατευθείαν από τα κινητά μας τηλέφωνα. Εάν θέλω να επικοινωνήσω σχεδόν με όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους μου, θα μιλήσω μέσω του κινητού μου ή μέσω κάποιας εφαρμογής που είναι κάπως πιο ασφαλής από τις άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούμε», αποκάλυψε κλείνοντας το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.